The Pretty Reckless - Death by Rock and Roll (2021)

Label: Fearless

1. Death by Rock and Roll (3:54)
  2. Only Love Can Save Me Now (5:12)

met Kim Thayil en Matt Cameron

3. And So It Went (4:30)

met Tom Morello

4. 25 (5:26)
  5. My Bones (4:47)
  6. Got So High (3:20)
  7. Broomsticks (0:38)
  8. Witches Burn (4:53)
  9. Standing at the Wall (3:58)
  10. Turning Gold (4:10)
  11. Rock and Roll Heaven (5:12)
  12. Harley Darling (4:19)
Heart had gewild dat ze zo ruig hadden geklonken als The Pretty Reckless. De singles maken mij nieuwsgierig naar het album.

avatar van JB7x
Een album kan toch alleen maar inkakken nadat een deel van Soundgarden en Tom Morello hun geweld aan twee nummers hebben toegevoegd?

avatar van The_CrY
Deze vierde worp van de band kan ik zeker wel goed hebben, maar het ruige van de eerste twee platen is er een beetje af. Veel mid-tempo rockers of lager en veel nummers die een beetje op elkaar lijken. Wanneer het knalt is de aandacht wel meteen getrokken en de samenwerking met Tom Morello is een van de hoogtepunten met een riff die, wellicht daarom, haast aan Audioslave doet denken. Verdere hoogtepunten vind ik 'My Bones' en het laidbacke 'Rock and Roll Heaven'.

avatar van legian
De tweede helft zakt helaas in naar laag tempo, mellow en cliche rock anthem achtige nummers. Jammer aangezien ze best wel wat aardige nummers op de eerste helft hebben staan. Ze hadden van mij er zeker wat meer pit in mogen brengen. Nu verdwijnen ze al snel in de 13 in een dozijn categorie.