Del Shannon - One Thousand Six Hundred Sixty One Seconds with Del Shannon (1965)

Rock / Pop
Label: Amy

1. Stranger in Town (2:28)
  2. She Cried (2:29)
  3. Needles and Pins (2:04)
  4. Broken Promises (2:14)
  5. Why Don't You Tell Him (2:07)
  6. Do You Wanna Dance (2:09)
  7. I Go to Pieces (2:25)
  8. I'm Gonna Be Strong (2:00)
  9. Rag Doll (2:46)
  10. Over You (2:34)
  11. Running Scared (2:15)
  12. Keep Searchin' (2:10)
avatar van jorro
De opener Stranger in Town, geschreven door Del Shannon zelf, is destijds als single uitgebracht.
She cried is aardig, maar niet bijzonder. En ook hier een cover van Needles and Pins.maar dit is niet de beste versie.
Ook Broken Promises komt uit de eigen pen en is wel een aardig liedje, net als Why Don't You Tell Him.
Do You Wanna Dance is uiteraard een cover van het nummer van Cliff Richard en Running Scared is oorspronkelijk van Roy Orbison.
De overige nummers zijn degelijk, maar niet bijzonder.

Al met al een redelijke plaat die op de 64e plaats staat in de 100 Greatest Albums of 1965 en vreemd genoeg niet is genoteerd in de BestEverAlbums

avatar van jorro
Vandaag toch maar weer eens dit album uit de hele oude doos gestreamd . Een album dat ik eerder niet zo zag zitten, maar nu ik het weer eens uit de mottenballen haal is het eigenlijk best een prettige plaat.

Het maakt veel prettige herinneringen los aan mijn kindertijd. Muziek voor de arbeidsvitaminen van die tijd. Mijn moeder luisterde daar dagelijks naar.

Del Shannon was een Amerikaanse zanger, geboren in 1934 en in 1990 door zelfmoord overleden. Hij is inmiddels een beetje in de vergetelheid geraakt. Zijn Runaway (1961) stond ooit op 667 in de top 2000 maar is daar nu al 14 jaar uit verdwenen.

Dit album bevat meest covers waaronder Running Scared van Roy Orbison. Een nummer wat ik ook in deze uitvoering erg fraai vind. Ook afsluiter Keep Searchin' is een fijne song.

1661 seconden leuke nostalgische liedjes. Een klein half uurtje arbeidsvitaminen. Een halfje erbij.