Tedeschi Trucks Band - High & Mighty (2019)

Roots / Rock
Label: Fantasy

1. All My Friends (4:28)
  2. High & Mighty (4:33)
  3. All You Can Do (3:15)
  4. Shame [Live] (11:41)
Mssr Renard
All My Friends is een eerbetoon aan Gregg Allman, die deze song (die oorspronkelijk van Boyer/Talton, oftewel Cowboy is) op zijn solo-debuut Laid Back had staan. Een ongekend mooie song, die wat mij betreft wel wat meer bekendheid mag hebben, en zich prima kan meten met songs als Midnight Rider (van Allman) en These Days (van Jackson Browne). Hier op deze plaat prachtig vertolkt en door de achtergrond/harmonie zang een lichte gospel-feel mee krijgt.

High and Mighty en All You Can Do zijn niet eerder verschenen composities van eigen hand en bewijzen maar weer dat zelfs out-takes van de band van grote klasse zijn. High and Mighty is een echt lekker funky bluesrocker.

Shame is al een fantastische song maar live (hier uit 2018) wordt deze song altijd lekker uitgerekt, hier tot bijna 12 minuten. Heerlijk.

Deze EP is tijdens Record Store Day 2019 in beperkte oplage uitgebracht en kost inmiddels zo'n 50 euro op Discogs, maar hij is gewoon op de streamingdiensten beschikbaar.