Carrie Underwood - My Gift (2020)

Country / Pop
Label: Capitol

1. Joyful, Joyful, We Adore Thee (3:55)
  2. O Come All Ye Faithful (3:14)
  3. Let There Be Peace (3:59)
  4. Little Drummer Boy (2:56)

met Isaiah Fisher

5. Sweet Baby Jesus (4:29)
  6. Hallelujah (4:35)
  7. O Holy Night (4:41)
  8. Mary, Did You Know? (3:26)
  9. Have Yourself a Merry Little Christmas (3:49)
  10. Away in a Manger (2:41)
  11. Silent Night (3:31)
avatar van Brunniepoo
Carrie Underwood heeft een dijk van een stem, niet voor niets won ze - jaren geleden alweer - American Idol. Die stem leent zich wat mij betreft wel wat beter voor country en pop dan voor kerstliedjes. Let There Be Peace is een vrolijk gospelnummer en daar houdt ze haar toon ook wat lichter. Bij de echte traditionals heeft ze echter de neiging om heel zwaar aan te zetten, alsof het niet alleen maar vrolijkheid is maar ook een belijdenis. Dat mag, maar het wordt mij al snel wat zwaar op de hand.

Persoonlijke favoriet Little Drummer Boy wordt hier vakkundig om zeep geholpen en dat ligt niet aan Underwood, maar aan Isaiah Fisher, haar vijfjarige zoon. Het is ongetwijfeld heel aandoenlijk bij de kerstoom, maar ik vind het echt niet om aan te horen...

Een kerstalbum is meestal bedoeld als een tussendoortje, en gezien haar status in de Verenigde Staten zal het desondanks vast wel goed verkopen. Voor mij hoeft het in dit geval alleen niet zo.

avatar van Bubblez
Brunniepoo schreef:

Ik kwam hier om over precíes hetzelfde te klagen, wat een kattengejank
Het openingsnummer Joyful, Joyful, We Adore Thee daarentegen vind ik direct het mooiste wat het album te bieden heeft.

avatar van Brunniepoo
Dit zegt Underwood er zelf over:

"We didn’t know how it would go and tried not to put any pressure on him and knew that no matter what, it would still be a fun, special experience for us," she said. "He really performed from his heart and that comes across on the record."

Daar heeft ze wel gelijk in, helaas. Iets meer basale kennis van hoe geluid gevormd wordt, mag toch wel van een zangeres verwacht worden...

Anyway, er schijnt ook een documentaire bij dit album te horen. Die laat ik maar aan me voorbij gaan.

avatar van Michiel Cohen
Vooraf sceptisch maar deze vrouw kan gewoon heel goed zingen.