menu

Jan Hammer - Miami Vice: The Complete Collection (2002)

mijn stem
4,12 (16)
16 stemmen

Verenigde Staten
Score
Label: One Way

  1. Original Miami Vice Theme (1:03)
  2. Crockett's Theme (3:33)
  3. New York Theme (3:01)
  4. Tubbs and Valerie (3:34)
  5. Evan (3:07)
  6. Rum Cay (3:04)
  7. One Way Out (4:16)
  8. Flashback (3:20)
  9. Chase (2:41)
  10. Theresa (3:09)
  11. Colombia (2:41)
  12. Marina (3:43)
  13. Last Flight (3:32)
  14. Night Talk (2:45)
  15. Payback (3:47)
  16. Poem (3:07)
  17. Rico's Blues (2:56)
  18. The Trial and the Search (4:57)
  19. Wedding (3:24)
  20. Miami Vice Theme (2:27)
  21. Candy (3:05)
  22. Voodoo Dance (3:49)
  23. Lombard Trial (2:36)
  24. Boat Party (3:08)
  25. Angelina Flashback (3:27)
  26. Rain (2:35)
  27. Clues (3:54)
  28. Crockett's Return (3:25)
  29. Shadow in the Dark (3:09)
  30. Incoming (2:09)
  31. The Talk (5:13)
  32. Gina (3:03)
  33. Stone's War (2:54)
  34. El Viejo Mix (3:07)
  35. Airport Swap (2:22)
  36. Russian Story (4:14)
  37. Cool Runnin' (2:37)
  38. Texas Ranger (2:23)
  39. The Great Boat Race (2:53)
  40. Golden Triangle (2:48)
  41. Runaround (3:24)
  42. Turning Point (1:26)
totale tijdsduur: 2:11:48
zoeken in:
avatar van Robert1981
5,0
De ultieme compilatie van Miami Vice, echter mis ik 1 nummer en dat is die je ook in de pilot hoort en ook halverwege the "New York Theme".
Kippevel om die muziek te horen waar je vroeger als gup naar luisterde
op een cassettebandje hehe.

CaliLove
Crocket's Theme is echt een zeer mooie track, met een lekkere summervibe ook.

avatar van CorvisChristi
5,0
CorvisChristi (crew)
Hier kunnen we kort over zijn. Dit is de meest complete compilatie die je kunt krijgen van de geweldige muziek die Jan Hammer voor deze zéér invloedrijke serie gemaakt heeft.
Tegenwoordig wordt er aardig wat geld voor gevraagd, aangezien deze set steeds moeilijker te krijgen valt.
De muziek heeft inderdaad, zoals CaliLove al aangaf, iets zomers over zich. Hoe kan het ook anders, met Miami als toplocatie voor deze serie. Top!!!

avatar van Kos
Kos
Tubbs & Valerie. . onder de douche!

5,0
Mijn nummer 1 plaat van de laatste tijd om te draaien (sinds Miami Vice op Be2 werd uitgezonden) En ik de hele serie weer eens aan het bekijken ben.
Je kan hier echt lekker bij Chillen. Uiteraard Crockett's Theme, maar zeker ook: The Trial and the Search, Tubbs and Valerie, Angelina Flashback (en flashback zelf) en Crockett's Return zijn geweldig.

Van mij een dikke 5 sterren

PS: vroeger uren aan weken met de lego aan het bouwen met op de achtergrond Synthesizer Greatest met daarop onder andere Crockett's Theme, krijg helemaal een flashback (begin jaren '90 heb ik het dan over (was toen 8 jaar oud....))

avatar van CorvisChristi
5,0
CorvisChristi (crew)
Het valt me op hoe goed en tijdloos deze muziek eigenlijk wel niet is. Echt, sommige nummers heb ik al ontelbare keren gehoord, maar het blijft gewoon goed en het verveelt geen enkel moment. Deze supercompilatie is sowiezo voor de doorgewinterde Miami Vice-fan een absolute must, maar biedt tegelijkertijd een zeer goed beeld van de populaire, maar bovenal verslavende muziek die Jan Hammer ervoor gemaakt heeft.
Toppers zijn er eigenlijk niet te noemen. Het overgrote deel van dit album is gewoon top!!

avatar van CorvisChristi
5,0
CorvisChristi (crew)
Robert1981 schreef:
De ultieme compilatie van Miami Vice, echter mis ik 1 nummer en dat is die je ook in de pilot hoort en ook halverwege the "New York Theme".


Tja, en zo staan er nog véél meer nummers niet op deze compilatie, aangezien Jan Hammer zo veel meer muziek voor Miami Vice heeft geschreven dan wat hierop staat.
Er zit bijvoorbeeld briljante muziek in aflevering 20 "Free Verse" uit het 2de seizoen. Het nummer "Poem" komt o.a. uit die aflevering.
Toegevoegde link geeft een goede impressie van deze muziek (het is een cover, gemaakt door Rick Leon, maar wel erg goed gedaan!!): YouTube - Miami Vice - Free Verse (Suite). Vooral het stuk vanaf 3:29 is erg goed.

Onderstaande link geeft overigens wat informatie over Rick Leon en zijn connectie met Jan Hammer en de muziek van Miami Vice: Jan Hammer :: View article - jan-hammer.net

Ultiem is deze compilatie dus niet, maar wel de meest uitgebreide versie die er bestaat en vanwege de ijzersterke muziek en het feit dat Miami Vice natuurlijk sowiezo geweldig is, geef ik toch 5 punten voor deze uitgave.

Tot slot hoop ik dat Jan Hammer ooit nog eens écht alles van Miami Vice uitbrengt. Maar tot die tijd is het gewoon genieten met dit album.

avatar van Thunderball
Vraagje is dit de originele muziek, of zijn het opnieuw nagespeelde versies?

Ik heb wel eens een jaar of vijf, zes geleden bij de FRS met een cd in mijn handen gestaan, waar op de achterkant vermeld stond dat het niet de originele muziek was.

Zelf heb ik destijds de 3 originele MV cd's gekocht en tevens de Hammer cd Escape from Television, dus veel wat toen officieel is uitgebracht heb ik wel, maar dan kom ik toch maar op zo'n kleine twintig tracks uit.

avatar van Thunderball
Ik heb het zelf even op gezocht, de cd info van deze is als volgt:

One Way's 2002 collection Miami Vice: The Complete Collection goes beyond simply reissuing the two original Miami Vice soundtrack albums: 1985's Miami Vice and 1986's Miami Vice II -- instead, it concentrates on the music Jan Hammer created for the series. Everything Hammer released on the Miami Vice soundtracks, along with assorted tracks from three other albums, is presented on the first disc.
The second disc consists of material Jan Hammer wrote and recorded for the series during its entire run, ALL NEWLY RECORDED by Hammer in 2001. This includes expanded version of incidental music he used in many different episodes and, on occasion, composites of several different themes (such as "Incoming," which pieces together music from several boat chases). Although this music is newly recorded, it fits easily next to the original soundtrack albums, and is a wholly welcome addition to the Miami Vice and Jan Hammer canon alike.

Tja, dan hoeft het voor mij niet, zeker wanneer ik bijna alles heb van de eerste cd met wel de originele muziek.

Op ebay biedt iemand er eentje aan voor.....175 euro. No thanks!

Ozric Spacefolk
Perfecte verzamelaar voor degenen die niet op zoek willen naar de oorspronkelijk soundtracks/scores....

Genoeg genietbare eighties synthesizermuziek om een warme zomerdag door te komen....

avatar van Thunderball
Bij scores/soundtracks gaat het bij de verzamelaar ALTIJD om de originele score, opnieuw opgenomen muziek heeft voor mij dan ook geen enkele waarde om te hebben en het klinkt bijna praktisch altijd minder.

Verder blijf ik het jammer vinden dat ze het Castillo theme nooit op cd hebben gezet.

Ozric Spacefolk
Ik zie het probleem niet.

Muziek is muziek. Al is het opnieuw opgenomen. Vaak is dat juist een verbetering.

Maar goed, in het geval van deze cd zijn het geen her-opnames hoor, volgens mijn oor klinken de liedjes precies zoals in de tv-serie....

BrotherJohn
Waarom staat Before the Storm, mijn favoriete Miami Vice nummer, hier niet op?
"Complete Collection", jaja...

avatar van CorvisChristi
5,0
CorvisChristi (crew)
BrotherJohn schreef:
Waarom staat Before the Storm, mijn favoriete Miami Vice nummer, hier niet op?
"Complete Collection", jaja...


"Before the Storm" is terug te vinden op Jan Hammer - Escape from Television (1987). Alhoewel dat album grotendeels uit Miami Vice-nummers bestaat, is "Before the Storm" één van de weinige nummers die niet voor Miami Vice is geschreven.
Vandaar dat ie dus niet op The Complete Collection staat.

4,0
Erg gelikte commerciele muziek van onze Jan. Neen geef mij maar de Jan Hammer van: Black Sheep (vooal het Hendriks nummer Manic Depression), Melodies, Oh Yeah en Like Children.
Ik weet het dat is uit zijn jazzrock periode, maar de nummers zaten stuk voor stuk veel beter in elkaar, dan deze filmmuziek

BrotherJohn
CorvisChristi schreef:
(quote)


"Before the Storm" is terug te vinden op Jan Hammer - Escape from Television (1987). Alhoewel dat album grotendeels uit Miami Vice-nummers bestaat, is "Before the Storm" één van de weinige nummers die niet voor Miami Vice is geschreven.
Vandaar dat ie dus niet op The Complete Collection staat.

Before the Storm ken ik inderdaad via die cd, was altijd in de veronderstelling dat alle nummers daarop terugkwamen in Miami Vice, beetje naieve gedachte natuurlijk.

avatar van CorvisChristi
5,0
CorvisChristi (crew)
Valt wel mee, hoor ! "Before the Storm" is een compositie uit de periode van Miami Vice, en ligt qua 'mood' in het verlengde van de nummers uit die serie. Dat was ook een beetje de bedoeling van Jan Hammer.
Volgens de info die bij Escape from Television zit, is ook "Forever Tonight" een nummer die niet voor Miami Vice is geschreven. Het is in werkelijkheid een instrumentale herbewerking van het gelijknamige gezongen nummer, oorspronkelijk afkomstig van het album Hammer.

Het flauwe is, dat zowel "Before the Storm" als "Forever Tonight", pas ná het verschijnen van Escape from Television (die voor de rest muziek uit de eerste 3 seizoenen bevat), allebei gebruikt zouden worden in 2 episodes van het vierde seizoen. Dus uiteindelijk hadden ze eigenlijk best wel op deze dubbelaar mogen staan en heb je dus zeker een punt.

Daar komt bij dat deze compilatie zeker niet alle muziek bevat die voor Miami Vice is gemaakt (zie daarvoor één van mijn eerdere berichten)...

Leonidas5
Pfoeh. Wat een album. Wat een weelde. Wat een prachtige muziek. Beter wordt synthesizer muziek niet en filmmuziek al helemaal niet. Zoals Philip Michael Thomas ooit zei: "If there is a soundtrack of life, Jan Hammer is the only person who can hear it. " En zo is het maar net. Deze superdubbelaar verdient eigenlijk 10 sterren, voor elke disc 5. Jan Hammer, held!

5,0
Lombard trial nog eens gedraaid... kippevel!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:35 uur

geplaatst: vandaag om 12:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.