Frank Woeste - Pocket Rhapsody II (2020)

1 stem

2. Parlance (6:02)
  3. Mirage (3:34)
  4. Wintersong (5:30)
  5. Bold (5:38)
  6. Tryptique, Pt. I (2:37)
  7. Tryptique, Pt. II (2:49)
  8. Tryptique, Pt. III (4:09)
  9. Noire et Blanche (4:12)
  10. Clair Obscur (4:02)
  11. Pocket Rhapsody (8:13)

met Eric Vloeimans

ohmusica
Frank Woeste is pianist, componist, arrangeur en producer, a German in Paris. Heb dit ik op de site gezet omdat ik in eerste instantie werd aangetrokken door het eerste nummer, ergens opgevangen in een stream. Ik ken de muziek van Woeste verder niet. Eric Vloeimans wel vaker gehoord, is ook van de partij. Af en toe klinkt er ook funk, rock en dance. Er is een kinderkoortje dat hier en daar opduikt heel merkwaardig. Woeste heeft met Ibrahim Maalouf gewerkt dat is te horen, iets prettig aangenaam charmant, maar er zijn ook de onverwachte wendingen die ineens opdoemen. Bij de hele beluistering werd ik toch wel enthousiast, dat gebeurt niet altijd, wéér iets ontdekt. Zo is er Tryptique een nummer in drie delen, vind ik steeds beter worden, hier wordt alles uit de kast gehaald. De afsluiting vind wel ik ook wel apart vanwege het nogal nadrukkelijke freaky geluid, de funk en daar is weer dat kinderkoortje op het eind. Al met al heel apart wel, voor zover. Ben benieuwd of dit in mijn lijstje opduikt op het einde van het jaar.

avatar van Vince vega
Dank ohmusica voor dit bericht, zag het in de updates voorbij komen.
Frank Woeste ken ik van naam, vooral omdat ik getwijfeld heb hem vorig jaar september live te gaan zien met Eric Vloeimans in Lantaren Venster; uiteindelijk niet gedaan en voor een ander Vloeimans concert gekozen.

Heb het album nu opstaan en als groot Vloeimans (als ook Maalouf) liefhebber valt dit ook gelijk goed. Ook hier goede kans op een plekje in het befaamde eindejaarlijstje!