June Jones - Leafcutter (2021)

Australiƫ
Pop / Electronic
Label: Remote Control

1. Jenny (Breathe) (4:28)
  2. Remember (4:16)
  7. Nervous Poetry (4:04)
  8. Inside (4:19)
  9. Dried Petals (4:47)
avatar van musicfriek
Erg benieuwd naar deze release. Van de week pas ontdekt, dacht even een album van een nieuwkomende zangeres te gaan beluisteren en ik hoor een mannenstem, oh, een feature dacht ik, maar na het zien van de hoes begon het kwartje te vallen Het ging hierbij om het eerste album van June: Diana.

Dromerige electrobeats gecombineerd met de prachtige zang van June. Een prachtige, diepe, doordringende stem waar ik in elk geval intens van geniet. Diana vind ik een vrij ingetogen album, denk dat ze hier meer experimenteert met de muzikale invulling. De opener Jenny (Breathe) is gelijk al een geweldige opener, wacht met spanning de rest af. Ben benieuwd of de zang hier in de smaak gaat vallen

avatar van Poles Apart
musicfriek schreef:

Gisteren ook een paar nummers van 'Diana' beluisterd, smaakt zeker naar meer. Ga dit album zeker ook beluisteren. Denk dat dit bij bijv. aERodynamIC en muziekobsessie ook wel in de smaak moet kunnen vallen.

Poles Apart schreef:

Die is er al op gewezen door musicfriek en heeft het debuut al voorzien van en stem

Na Diana kon ik vrijwel gelijk van start gaan met Leafcutter: broeierige pop/electronic van deze June Jones uit Australië. Gevaarlijk om de lijn door te trekken naar ANOHNI, maar Jones is wel een beetje in dezelfde hoek te vinden, mede ook door de zang.

Toch mis ik net als op haar debuut dat kleine beetje extra om het nog verder omhoog te trekken. Het is een warm bad, maar het koelt ook wel snel af. Het zou net even wat spannender mogen zijn allemaal en het is net wat te monotoon (naarmate het album vordert gaat dat me wat tegen staan).
Ondanks dat weet ook dit album me te boeien en hebben we er een interessante artiest bij.

avatar van musicfriek
aERodynamIC schreef:
Ben ik met je eens, buiten de 3 singles om, die ik alledtie prachtig vind, valt de rest behoorlijk tegen, had idd wel wat spannender mogen zijn. Een nummer van het kaliber Big Art Museum van haar debuut Diana, zo'n nummer mis ik op dit album. June is nog niet zo heel lang bezig, dus wie weet wat er in de toekomst nog komt.