Meagashira - Clustered Document (2002)

Electronic
Label: Enzyme

1. Meagashira Speaking (0:33)
  2. 90Sr (0:26)
  3. Lost in Music (5:49)
  4. Through Inner Core (5:37)
  5. Your Eyez Out! (5:32)
  6. The Dope Hits da Mind (5:31)
  7. Here Comes the Sun (Bite Me!) (5:21)
  8. Ode to Plato’s Contents of the Cerebral Membrane (1:15)
  9. Loss of Intelligence (Stay!) (6:22)
  10. Dumpreverb (0:17)
  11. DJ Killa (5:34)
  12. Swarm (5:53)
  13. The Sound of the Record (Is Meagashira Style) (6:21)
  14. Meagashira (5:43)
  15. Beats Miserables (Filtered) (2:02)
  16. End of Line (5:21)
  17. 90Y (0:08)
  18. Daddy Couldn’t Find His Dancing Boots... (1:36)
  19. ...But I Made Him Dance Anyway (0:35)
  20. Prozac-Attack (6:23)
  21. Failure [Meagashira Rmx] (5:37)
  22. Beats Miserables (1:49)
  23. 6.48 Minutes to D’spyre [Meagashira Rmx] (6:47)
  24. The Upsets of My Trustworthy Friend Aristoteles (1:24)
  25. Prednison-Attack (4:21)
  26. End of Line [Endymion Rmx] (5:04)
  27. The Tomboy Thai Hostage (1:01)
  28. Opbokken (3:55)
  29. 90Zr (0:10)
  30. Prozac-Attack [Original] (5:53)
  31. Extermination (4:44)
  32. We Knew You’d Fade Up (5:12)
  33. Prelepsis (5:13)
  34. Socrates’ Confessions for the Sake of Mankind (1:03)
avatar van tovenaar
Ik denk dat we rustig mogen concluderen dat "Prednison-Attack" dé party-hit van 2004 was. Ongelofelijk wat werd deze track veel gedraaid zeg. Ik heb er trouwens geen problemen mee, want het is enorm lekkere track .

avatar van Goodfella
Dat is dan ook samen met Swarm, DJ Killa en de classic Through Inner Core dé track van deze cd. De gierende synths in combinatie met zware kicks zijn sinds Inner Core het handelsmerk van Meagashira geworden. Dit komt waarschijnlijk het beste naar voren bij de track Swarm, die -de naam zegt 't al- klinkt alsof er een zwerm bijen langs komt vliegen, die constant vertrekken en weer terugkomen en voor een heerlijk kippenvel-gevoel zorgen.

De rest van de cd staat vol met de wat melodieuzere core. Normaal niet mijn ding, maar de originaliteit van bijvoorbeeld Here Comes the Sun (waarin verschillende melodieën in-, uit- en door elkaar lopen) heeft me altijd weten te pakken.

Veel spul is ook "gewoon goed" maar de nummers die onder 'Project Omeaga' zijn gemaakt geven deze cd weer een lekker verfrissend tintje.

Een ruime 4*

Ok dan!

avatar van tovenaar
Goodfella schreef:

Je vergeet Loss of Intelligence? Ik heb trouwens té weinig van dit album gehoord om erop te stemmen... moet dat toch maar eens gaan doen.

tovenaar schreef:

Je vergeet Loss of Intelligence?

Ook erg goed inderdaad. Past met z'n rustgevende hobbel-kicks wel iets minder in het rijtje dat ik noemde, maar desalniettemin een uitstekende track met leuke breaks en lekker in het gehoor liggende synths

Hmmm, wel jammer dat zijn oudere tracks er ook op staan. Die waren over het algemeen toch wat minder (Your Eyez Out, Dope Hits Da Mind, Meagashira). Toch even kijken of ik deze ergens op de kop kan tikken, want een hoop nummers heb ik alleen op 12" en het is ook wel handig om ze op CD te hebben.

avatar van Goodfella
Ah joh, The Dope Hits Da Mind is juist geweldig man! Lekkere PCP/Acardipane-achtige beuker met een heerlijk zaaggeluid. Simpel, maar bijzonder effectief