Van Kaye + Ignit - A Slight Delay (1980)

geen stemmen

Electronic / Avant-Garde
Label: Ding Dong

1. Negroe in N.Y. (4:09)
  2. Cool (2:45)
  3. Schmerz (1:14)
  4. Love You Generator (4:38)
  5. Tonite (5:13)
  6. Glad to Be Home (3:05)
  7. Thinktank (2:09)
  8. Beach (3:34)
  9. Into Plan A (18:15)
  10. America Can Wait (3:22)
  11. Excerpt from "Toys" (8:20)
Leuk, deze cassette van Van Kaye en Ignit. En dan komen de jaren 80 toch echt weer tot leven. Want naast vinyl was er een ware cassette hype. En dat kwam dat je dat redelijk makkelijk zelf kon fabriceren. Niet zo moeilijk. Dus zeker vele 'kraak' bands verkochten hun muziek op cassette. Soms zelf stond er op wat de maximum prijs was die men er voor mocht vragen.
Van Kaye en Ignit hadden deze cassette in een soort plastic afsluitbaar zakje met daarbij nog wat informatie. Het is lekker experimenteel, redelijk minimaal en zeker niet verkeerd. Typisch experimenteel jaren 80, toen veel muzikanten bezig waren met experimentele elektronische muziek. Je kocht een ritme box, een synthesizer, band aan en spelen maar. Daar doe ik dit album wel mee te kort, want dit steekt toch wel boven de middelmaat uit. Uitgeverij Ding Dong had nog meer cassette artiesten in het bestand. Prachtig tijds document.