Space Case - Retrospective (2008)

geen stemmen

17. Southern Excursion
  18. Albert
  19. Dolores
Mssr Renard
Collectie van alledrie de studioplaten.

Omdat de oorspronkelijke vinylle exemplaren al jaren out-of-print zijn, en deze op streamingdiensten beschikbaar is, is dit dé manier om deze best wel aardige jazzfunkrock uit NIeuw Zeeland tot je te nemen,

De benadering is erg jaren zeventig, dus geen electronica en zoveel mogelijk analoge en akoestische instrumenten. Erg fijn in ieder geval. De productie is ook echt superhelder, waardoor alle instrumenten prachtig tot hun recht komen. En met name de basgitarist (Bruce Lynch) is een virtuoos van het niveau Pastorius.

Saxofonist van dienst is de door oa in Nucleus bekend geworden Brian Smith.