Saga - Symmetry (2021)

Canada
Label: earMUSIC

1. The Pitchman (5:18)
  2. The Perfect Time to Feel Better (8:17)
  3. Images (Chapter I) (4:56)
  4. Always There (4:08)
  5. Prelude #1 (0:49)
  6. Say Goodbye to Hollywood (5:04)
  7. Prelude #2 (0:51)
  8. The Right Side of the Other Hall (5:48)
  9. La Foret Harmonieuse (2:00)
  10. Wind Him Up (5:08)
  11. No Regrets (Chapter V) (3:46)
  12. Tired World (Chapter VI) (6:24)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Aha, ze waren toch gestopt? Bij mij blijven ze altijd welkom, want het zijn topmuzikanten.

Akoestisch album op komst: Canadian Progresive Rockers Saga To Release New Album, 'Symmetry', In March - Blabbermouth.net.

Akoestisch??? Nou dan laat ik deze aan mij voorbij gaan

Sir Spamalot schreef:

Ze waren aanvankelijk gestopt als 'active touring band', wat ik nooit serieus genomen heb Jim Crichton is er echter niet meer bij.

avatar van BlauweVla
En ook al is hij er live niet meer bij, op deze plaat doet hij wel mee lees ik net.

Mssr Renard
Saga, mijn eerste liefde. Uiteraard ga ik hier hard voor!

Mssr Renard
Wat onbekende titels, wat oude chapters en zelfs een nummer uit de Generation 13-tijd.

Lang wachten maar ik lust dit wel.
Intussen zijn er veel albums aan Spotify toegevoegd die we jaren hebben moeten missen. Oh joy!

Mssr Renard
Ik heb zojuist via Spotify het prachtige Tired World mogen beluisteren.

Nou jongens, dit is zoveel meer dan akoestisch. Er zijn strijkers en nieuwe arrangementen. Saga heeft nog nooit zo warm geklonken. Ik denk dat dit een ontzettend mooie plaat gaat worden, en zal deze zeker wel op vinyl gaan kopen.

Het erge is, ik mis op deze plaat Jim C. niet, maar hij had altijd al een ondersteunende rol. Gelukkig weet iedereen dat meer dan 50% van de muziek en teksten van hem zijn. Dus hij is er altijd bij.

Strijkers??? Nou nee niet aan mijn SAGA liefhebberij besteed. Zie ze volgend jaar in de Boerderij ( vraag bardienst aan dan).

Neal Peart schreef:

Dan zal je extra dikke oordoppen moeten gaan dragen, want waarschijnlijk is de tour naar aanleiding van deze plaat en zullen ze dit gaan spelen.

Veel plezier met het bier. Misschien kan ik mijn vrouw zo gek krijgen naar deze band te gaan, maar niet Zoetermeer, dat is nu te ver weg.

Overigens staan op Generation 13 genoeg stijkers, maar soit.
Dat is natuurlijk ook een erg slechte plaat.

Nou beste Renard, ik houd meer van de SAGA met hun twee toetsenisten. Daar hebben zij geen strijkers voor nodig, toch? Ook Generation 13 sla ik niet echt hoog aan. Hun begin tijd is voor mij het beste!!! ICE, NICE kom ik later nooit meer tegen. HUN beste nummer!

Neal Peart schreef:

Zeker een goede plaat. Maar Saga heeft toch altijd twee toetsenisten? Ze hebben er zelfs drie!
Alleen op Wildest Dreams en Beginner's Guide deed Saga het met slechts(!) twee toetsenisten. Verder op elke plaat tot en met nu keurig met drie toetsenisten. Al mist Security of Illusion wat toetsenvuurwerk.

Jim, Jim en Michael, alleen op deze plaat speelt de ene Jim niet mee en verzorgt ene Dusty de toetsenpartijen. Maar zet Tired World nou maar even op, die is niet toevallig ook van hun debuut.

SAGA - Tired World - Offical Video - New album "Symmetry" out on March 12th 2021 - YouTube

avatar van habada
Tired world klinkt veelbelovend..niet voor de makkelijke weg gekozen

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ja, inderdaad, ik hoop dat ze op dit album die lijn van de gemakkelijke weg NIET volgen, want dit klinkt razend interessant. Wij hebben allemaal een licht nodig aan het einde van de tunnel, zeker in 2020. Akoestische versies van de rockende originele versies bezorgen mij meestal ook argwaan, maar ik reken op hun vakmanschap en het zijn vakmannen, al meer dan veertig jaar lang. Laat maar komen... nog drie maanden, potverdikke.

avatar van Pitchman
Ik had begrepen dat Jim Crichton wel zijn bijdrage aan dit album had geleverd. Misschien productioneel, maar ook instrumentaal. Zou mij niets verbazen eigenlijk. Dit album gaat beginnen met Pitchman als ik het goed heb. Beter kun je niet beginnen eigenlijk. Het artwork is ook weer outstanding.

Pitchman schreef:

Sowieso in de arrangementen, maar het zijn ook voor meer dan 50% zijn nummers.

avatar van Pitchman
Sta ook wel te popelen hoe Images gaat klinken. Dat nummer was al half acoustisch en symphonisch met een prachtig pianointro. Ook een van mijn favorieten. Kan niet wachten.

avatar van c-moon
Opgewarmde kost.

De liedjes die ik al moest ondergaan op Spotfiy maakten me al niet echt enthousiast.

Ik denk dat ik deze akoestische melkerij ga overslaan. Hopelijk - als ze dan toch terug zijn - komen ze nog eens op de proppen met "echt" nieuw werk....

AOR_Lover
Wind Him Up klinkt als een Keltisch nummer. Als je dat vergelijkt met de versie van In Transit dan hoor ik de live versie 10 x liever. Daar zit meer bezieling in. De kost is niet eens opgewarmd maar half lauw. Jammer dat ik voor het eerst in 40 jaar niet enthousiast ben want begrijp me goed ik heb ze erg hoog zitten. Deze mag ook 03. Saga - Wind Him Up (Rock am Ring 1985) - YouTube - m.youtube.com

Sla akoestisch gepiel vaak over dus ook bij SAGA

avatar van Pitchman
Jammer voor jullie dan. Ik ga er vol van genieten!
Het is meer dan akoestisch gepiel. En eigenlijk een mooie bonus bovenop het hele oeuvre.
Als het goed gaat , krijg ik morgen mijn pakketje binnen. De cd en elpee.

Ik had in de jaren 90 nooit gedacht dat een album van Saga mij nog zou pakken. Maar, deze acoustisch plaat heeft het dan toch voor elkaar. Bij vlagen denk ik echt terug aan de sound van Days Of Future Passed van de Moody Blues. Enkele keren droom ik weer lekker weg richting die prachtige zweverige sound.

Het enige minpunt aan de plaat ervaar ik in de lengte van de nummers, regelmatig denk ik halverwege het nummer: is het al afgelopen? en dan constateerde ik dat het nog maar op de helft was.

Ik denk dat als de nummers iets korter waren dat de plaat bijna perfect zou zijn geweest. Nu is het mij regelmatig iets te langdradig.

Toppers: Images en The Right Side Of The Other Hall

avatar van dynamo d
Doe mij toch maar de 'gewone' Saga. Het kan me nog niet zo pakken helaas. Sowieso vind ik vaak de akoestische of unplugged versies te slappe aftreksels van de originele nummers, enkele uitzonderingen daargelaten.

Dit is prut. Jammer

avatar van BlauweVla
Ik had hier liever een live versie van gehad met DVD. Het spelvreugde spatte van dit 'we spelen onze eigen voorprogramma' concert