Lucinda Williams - Lu's Jukebox Vol. 1 (2020)

Alternatieve titel: Runnin' Down a Dream: A Tribute to Tom Petty

Label: Highway 20

1. Rebels (4:57)
  2. Runnin' Down a Dream (4:40)
  3. Gainesville (4:12)
  4. Louisiana Rain (4:49)
  5. I Won't Back Down (3:12)
  6. A Face in the Crowd (4:08)
  7. Wildflowers (3:27)
  8. You Wreck Me (3:25)
  9. Room at the Top (5:53)
  10. You Don't Know How It Feels (3:56)
  11. Down South (3:30)
  12. Southern Accents (4:21)
  13. Stolen Moments (4:53)
avatar van vigil
Ow dit kan best interessant zijn!

avatar van Brunniepoo
Momenteel alleen nog verkrijgbaar als download, een fysieke release volgt pas begin 2021, als deel 1 in een zesdelige coverserie genaamd 'Lu's Jukebox'. Ook coveralbums van de Stones en Dylan horen hierbij, evenals een kerstalbum en twee meer thematische releases.

avatar van heicro
Deze grand old lady is wel heel actief momenteel.

avatar van vigil
Bij de 1ste luisterbeurt had ik mijn bedenkingen maar na een paar keer draaien begint t kwartje redelijk te vallen.

avatar van potjandosie
valt mij niet mee dit eerste album (A Tribute to Tom Petty) uit de serie van 6 "Lu's Jukebox".

mijn voorkeur gaat naar de wat rustiger uitgevoerde nummers als "Lousiana Rain", "Wildflowers" en "Southern Accents". van de rockers bevallen mij "Runnin' Down a Dream" en "You Wreck Me" het beste. helaas willen lang niet alle covers zoals "Rebels", "A Face in the Crowd" of "Down South" beklijven en doen deze mij alleen maar verlangen naar de originele uitvoeringen. ook de afsluiter, haar eigen nummer "Stolen Moments" wil niet overtuigen.

dit album spoort niet aan om tot aanschaf van de andere 5 cover albums over te gaan, maar wellicht vergis ik me. hoe dan ook op grond van de kwaliteit van dit album, beluister ik toch liever haar eigen albums of de originelen van Tom Petty.

Album werd geproduceerd door Tom Overby & Ray Kennedy
Recorded at Room & Board, Nashville, Tennessee