menu

Folterkammer - Die Lederpredigt (2020)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten / Zwitserland
Metal / Rock
Label: Gilead

  1. Die Nänie (5:44)
  2. Die Hymne (4:14)
  3. Die Elegie (5:18)
  4. Das Gebet (4:43)
  5. Das Magnificat (3:57)
  6. Das Sinngedicht (6:03)
  7. Das Zeugnis (8:40)
totale tijdsduur: 38:39
zoeken in:
avatar van Don Cappuccino
4,0
Beluister het volledige album: Die Lederpredigt

Dit is een hele speciale plaat. Folterkammer is een band met onder andere de gitarist van Imperial Triumphant en maakt ''symfonische blackmetal'', maar absoluut niet de gepolijste variant. Deze plaat slaat een fantastische brug tussen grimmige jaren '90 blackmetal en opera. De absolute ster van deze plaat is zangeres Andromeda Anarchia, die misschien wel een van de indrukwekkendste zangperformances in tijden aflevert. Andromeda is een ware geweldenaar die je met Duitstalige zang stevig bij de strot grijpt met elegante operatische uithalen, maar ook ronduit demonische krijsen: alsof Nina Hagen in een blackmetalband is terecht gekomen. Ze vertolkt echt een karakter door de gehele plaat heen, vanuit het perspectief van een door SM-thematiek geïnspireerde godin die al haar onderdanigen pijnigt. Dit als kritiek op de onderdanige rol van vrouwen binnen religieuze instituten. Lees daarover meer in dit interview.

Het is even afwachten of deze plaat in de lange termijn nog indrukwekkend zal zijn vanwege het ''verrassingseffect'' met een eerste luisterbeurt, maar dat dit een fantastische totaalervaring is staat buiten kijf.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:16 uur

geplaatst: vandaag om 11:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.