Cody Jinks - Red Rocks Live (2020)

Country
Label: Late August

1. Must Be the Whiskey (3:57)
  2. Mamma Song (4:34)
  3. David (4:16)
  4. Vampires (4:25)
  5. No Words (3:31)
  6. Been Around (3:17)
  7. Big Last Name (2:55)
  8. Head Case (3:47)
  9. Somewhere in the Middle (5:20)
  10. Can't Quit Enough (3:31)
  11. I'm Not the Devil (3:50)
  12. Somewhere Between I Love You and I'm Leavin' (3:34)
  13. Chasin' That Neon Rainbow (3:01)
  14. What Else Is New (4:16)
  15. Alone (3:20)
  16. Fast Hand (4:44)
  17. Holy Water (4:38)
  18. No Guarantees (3:33)
  19. Lifers (3:34)
  20. Cast No Stones (6:22)
  21. Hippies and Cowboys (7:09)
  22. Colorado (4:23)
  23. Loud and Heavy (7:19)
avatar van Tonio
Op de valreep van dit jaar toch nog een album van Cody. En dit keer een dubbel live album, zijn eerste. En omdat concerten er dit jaar niet in zaten betreft het de opnamen van een concert in juli 2019 in de prachtige omgeving van het Red Rocks Amfitheater, net buiten Denver.

De setlist bestaat uit succesnummers van zijn eerste 5 albums, en dus niets van de twee albums uit laat 2019.

Cody is erg 'hot' in het countrywereldje. En dan niet zozeer qua grote verkopen, maar wel omdat hij heel dicht bij zichzelf blijft en een heel directe band met zijn fans onderhoudt. En precies dat hoor je op dit album: korte energieke nummers, geen poespas, en direct contact met zijn fans. Niet door tussen de nummers door te lullen, maar het in zijn nummers gewoon te hebben over de dingen die de gewone fans herkennen.

Nu ben ik in het algemeen niet zo'n fan van live-albums. Ik prefereer toch meestal de studioversies. En live zijn de ballads in ondertal en juist daar gaat mijn voorkeur naar uit. Maar toch weet Cody mij met dit album te raken.

Kan niet wachten tot nieuw studiowerk van hem in 2021 ...