Scarlet Dorn - Blood Red Bouquet (2021)

1 stem

Duitsland
Electronic / Rock
Label: Oblivion

1. Scorched by a Flame So Dark (4:04)
  2. Back to the Ground (3:36)
  3. Proud and Strong (4:34)

met Sven Friedrich

4. Love Has No Colour but Love (3:25)
  5. One Day (4:23)
  6. Hope Is Here (3:56)
  7. I Suffocate (4:16)
  8. Are You Watching Me (3:44)
  9. True Love Is Mad (3:37)
  10. Forests (3:49)
  11. My Bionic Misery (3:52)
  12. Loss of Gravity (3:41)
  13. Until the Waters Run Dry (4:38)
avatar van Killeraapje
Tweede album van Scarlet Dorn. Eerste single Proud & Strong samen met de zanger van Solar Fake luistert lekker weg.

avatar van Killeraapje
Na het uitstekende debuut Scarlet Dorn - Lack of Light (2018) is nu het tweede album van Scarlet Dorn verschenen. De zangeres uit Hamburg heeft een aantal leden van Lord of the Lost in haar band en zanger Chris Harms heeft ook het tweede album geproduceerd en aan meegeschreven.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze plaat nog maar een paar keer heb gedraaid en dat is meestal geen goed teken. Het voornaamste bezwaar is dat de zwakke elementen van het debuut hier verder worden uitgewerkt.
Lack of Light moest het hebben van originele en krachtige songs die dreven op het verassende stemgeluid van Scarlet. Elke song van die plaat had wel iets behalve het veel te commerciële nummer Kill Bitterness with Love

In plaats van verder te borduren op de goede songs van dat album is er nu voor gekozen om alles nog iets commerciëler te maken. Het is natuurlijk te begrijpen dat een band een hit wil schrijven, maar een afschuwelijk woke nummer als Love Has No Colour but Love is zo verschrikkelijk zoet dat de oprechtheid zeer ver te zoeken is.

Verder is het tekstueel ook niet om over naar huis te schrijven. Fire en Desire op elkaar laten rijmen is maar een van de vele pijnlijke voorbeelden.

Toch staan er zeker wel een paar goede nummers op de plaat. Proud & Strong is een goed duet met de zanger van Solar Fake, Forests is ook erg sfeervol en in I Suffocate zingt Scarlet iets dieper en dan is ze op haar best.

Misschien dat de score hoger uit gaat vallen als ik de plaat vaker heb gehoord maar na het veelbelovende debuut vind ik dit toch een kleine tegenvaller.
Ik zet het debuut of de platen van Lord of the Lost nog maar eens op.