Sign of 4 - Dancing with St. Peter (2003)

1 stem

Label: Track

1. Overload (5:14)
  2. Driven (4:25)
  3. Dancing with St. Peter (6:07)
  4. Song Keeps a Coming (5:01)
  5. Clap Hands (4:14)
  6. Beautiful Friend (5:35)
  7. Bad on Bad (5:09)
  8. After Glow (5:36)
  9. Falling Down (5:06)
  10. Las Meadows Sanctum Divine (5:38)
  11. Seems to Me (5:21)
avatar van RonaldjK
Project van Phil Mogg, bekend als zanger bij UFO, gitarist Jeff Kollman die op Chocolate Box van Mogg/Way (1999) eveneens de snarenman was en drummer/producer Shane Gaalaas die voordien o.a. bij Yngwie Malmsteen werkte. De drie schreven gedrieën de muziek voor Dancing with St. Peter. Ongeveer gelijktijdig waren zowel UFO's Sharks als het album van The Plot in de maak, het project van UFO's Pete Way en Michael Schenker.

Net als op dat album van Mogg/Way zijn de bluesinvloeden bij $ign of 4 groot. Verder vooral gitaar en nauwelijks toetsen, waarmee de stijl zich onderscheidt van die van het moederschip. Aanbevolen voor liefhebbers van de puurdere blues(hard)rock, waar ik echter minder mee kan. Neemt niet weg dat Kollman een getalenteerde snarenman is.
Het nummer dat mij het best bevalt is akoestisch: Beautiful Friend. Even géén robuuste blues maar een fraaie ballade. Ook leuk is dat Clap Hands van Tom Waits' album Rain Dogs (1985) wordt gecoverd - toch liever het origineel.

In 2008 verscheen een heruitgave met andere hoes, waarop de groepsnaam Mogg & The Sign of 4 is.

Qua stijl passend in de revival van rauwe bluesrock die rond de millenniumwisseling de kop opstak en bovendien anders dan Moggs' vorige werk. Geschikt voor hen die stevige bluesrock een warm hart toedragen, maar niet mijn glas whiskey.