The Mountain Goats - The Jordan Lake Sessions - Volume 1 & 2 (2020)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The Plague (3:03)
  2. Aulon Raid (2:32)
  3. Cry for Judas (3:34)
  4. Amy Aka Spent Gladiator 1 (3:13)
  5. Until I an Whole (4:03)
  6. Younger (6:20)
  7. Heel Turn 2 (7:32)
  8. Southwestern Territory (6:05)
  9. The Diaz Brothers (3:03)
  10. Genesis 30:3 (5:17)
  11. 1 Samuel 15:23 (6:12)
  12. Heretic Pride (4:01)
  13. Estate Sale Sign (3:12)
  14. Getting Into Knives (5:46)
  15. Lion's Teeth (3:59)
  16. This Year (5:31)
  17. No Children (3:28)
  18. Lovecraft in Brooklyn (5:09)
  19. Tollund Man (3:17)
  20. Cotton (4:20)
  21. Pigs That Ran Straightaway Into the Water, Triumph Of (4:19)
  22. In League with Dragons (5:39)
  23. Southwood Plantation Road (3:53)
  24. Lakeside View Apartments Suite (4:11)
  25. Tallahassee (4:26)
  26. My Little Panda (2:37)
  27. Love Cuts the Strings (3:25)
  28. International Small Arms Traffic Blues (4:41)
  29. Stabbed to Death Outside San Juan (4:47)
  30. Damn These Vampires (4:36)
  31. Foreign Object (2:56)
  32. Golden Boy (4:11)
  33. See America Right (2:19)
  34. Up the Wolves (3:53)
  35. This Year (3:40)
  36. Spent Gladiator 2 (4:25)
avatar van popstranger
The Mountain Goats zullen altijd wel een van mijn favoriete bands blijven vermoed ik. Er zijn andere bands die ik ooit hoog aanschreef en nu slechts nog doorslagjes maken van vroegere platen of zelfs dat niet meer. The Mountain Goats blijven albums uitbrengen die steeds goed tot uitstekend zijn. Nergens een album dat ik minder vind maar ik ben dan misschien ondertussen ook niet meer geheel onpartijdig. Dat komt voornamelijk doordat ik deze band ontdekte tijdens een moeilijkere periode en me aan hun muziek heb kunnen optrekken maar dat komt ook doordat John Darnielle zijn zang en vooral lyrics me enorm aanspreken; zijn teksten zijn naar mijn mening literatuurwaardig. Het feit dat hij vaak ook albums uitbrengt rond 1 thema maakt het ook nog specialer en dan de muziek erbovenop; heel vaak verfijnd en soms ook gewoon ongegeneerd catchy.
Dit allemaal gezegd zijnde is dit album een soort van best-of/live registratie tijdens de corona periode en hoewel ik doorgaans niet altijd kapot ben van live of verzamelalbums is het op dit album wel een blij weerzien of beter weerhoren van enkele classics. Hier en daar wordt zelfs het origineel benaderd of overtroffen. Hoe ze bijvoorbeeld Heretic Pride aftrappen blijft bij mij een denkbeeldige vuist in de lucht doen steken en Lakeside View Apartments Suite snijdt met zijn piano in het begin alleen maar dieper. Songs als Lion Teeth en Foreign Object krijg je niet kapotgespeeld en uiteraard This Year waar het allemaal wat mij betreft mee begon.