David Soul - David Soul (1976)

Label: Private Stock

1. The Wall (1:50)
  2. 1927 Kansas City (3:11)
  3. Bird on a Wire (3:00)
  4. Hooray for Hollywood (2:39)
  5. Landlord (3:07)
  6. Seem to Miss So Much (Coalminer's Song) (3:50)
  7. Don't Give Up on Us * (3:38)
  8. Ex Lover (3:52)
  9. Topanga (4:08)
  10. Black Bean Soup (2:39)
  11. Kristofer David (4:15)
  12. Let's Have a Quiet Night In * (3:43)
avatar van nlkink
Davis Soul. Acteur en zanger. Het genre was wat je tegenwoordig 'singer/songwriter' noemt, met country invloeden. En daarbij, hij speelde heel aardig gitaar. Het was niet van het kaliber van een James Taylor, Jackson Browne, Neil Young, David Gates of Stephen Stills om maar wat te noemen, maar de televisieserie Starsky & Hutch zorgde dat zijn albums het tussen 1976 en 1980 heel redelijk deden.

avatar van papsie
Ik heb dit album nog op LP en het eerste nummer is daarop niet The Wall maar " Don't give up on us ". Zonet nog eens gespeeld en dit verveeld me na 40 jaar nog steeds niet.

papsie schreef:
Zonet nog eens gespeeld en dit verveeld me na 40 jaar nog steeds niet.
Potverdikke. Dat is nog eens een Kompliment!
"Wat vind je van mijn muziek?"
"Nou het verveeld nog steeds niet"

avatar van gaucho
Je moet natuurlijk wél volledig citeren: "het verveelt NA 40 JAAR nog steeds niet." Ik geef toe: de toonzetting zou wat enthousiaster mogen, maar plaatjes die na 40 jaar nog de moeite van het draaien waard zijn, dat is best bijzonder. Zeker als ze afkomstig zijn van een eendagsvlieg als David Soul.

EDIT: even nagezocht: hij had officieel drie hits, maar zal toch vooral herinnerd worden vanwege die ene grote, vermoed ik. En van zijn acteursrol natuurlijk...

avatar van judgepaddy
Tsja, wel geinig dat een heleboel lieden die in TV series speelden ook een poging deden het ook eens in de muziekbizz te proberen.
Telly Savalas, Patrick Duffy, Captain Kirk en ook MR Spock, David Hasselhoff schieten me te binnen, en zo dus ook David Soul.
Het staat me bij dat hij in de serie ook wel eens een gitaar ter handen nam.

avatar van gaucho
Ja, grappig, mij schieten ook Don Johnson en Bruce Willis meteen te binnen. Vooropgesteld dat ze een beetje konden zingen, kan ik me voorstellen dat platenmaatschappijen er meteen wat in zien. De bekendheid hebben ze ten slotte al. Dus de kans dat het daadwerkelijk verkoopt, is meteen een stuk groter.

Ik probeerde me even de exacte titel van die grote hit van David Soul te herinneren en zie nu dat dat nummer niet eens op de eerste versie van dit album staat. Don't give up on us (dat was 'm dus) was een bonustrack op latere uitgaven van het album. Beetje zoet, maar op zich best een mooi nummer. Beetje in de traditie van David Gates en Bread, zij het met iets teveel violen. Maar zingen kan-ie wel, David Soul. Zeg ik op basis van dat ene nummer, want de rest van het album ken ik niet. En zijn andere twee hits (Silver lady en Going in with my eyes open, zo vind ik op het internet) komen me eerlijk gezegd ook niet bekend voor.

gaucho schreef:

Lee Majors ging ze wat te ver,.. Lee Majors - Sweet Jaime