Dread Sovereign - Alchemical Warfare (2021)

Ierland
Label: Metal Blade

1. A Curse on Men (0:59)
  2. She Wolves of the Savage Season (10:08)
  3. The Great Beast We Serve (4:51)
  4. Nature Is the Devil's Church (8:25)
  5. Her Master's Voice (8:11)
  6. Viral Tomb (1:09)
  7. Devil's Bane (5:22)
  8. Ruin Upon the Temple Mount (8:56)
  9. You Don't Move Me (I Don't Give a Fuck) (3:51)
avatar van namsaap
Deze band met Alan Averill (Primordial) was nog niet eerder op mijn radar verschenen. Na het beluisteren van She Wolves... en The Great Beast... besloot ik om dit album op vinyl in huis te halen.

Helaas bleek ik de twee beste nummers te hebben beluisterd en is de rest van het album van een minder niveau. De nummers van Dread Sovereign hebben vaak te lijden onder onder de lange speelduur waarin te weinig boeiende dingen gebeuren. Lange intro's, riffs die te lang doorbeuken zonder een richting op te gaan: het zorgt ervoor dat de wel degelijk aanwezige goede ideeën een beetje ondergesneeuwd raken. Qua bondigheid zou de band een voorbeeld kunnen nemen aan hun inspiratiebronnen Venom en Motörhead.

Score: 68/100

avatar van crosskip
Motörhead en Venom waren nu niet echt namen die mij te binnen schoten bij het luisteren van de eerdere platen (edit: uiteraard op die Venom-cover na dan ; ) ), dus wat dat betreft kan ik je nog niet helemaal volgen. Over de nummers soms wat te lang doorzeuren dan weer wel.
In ieder geval gemist dat ze een nieuwe plaat uit hebben. Deze gaan we in ieder geval een draaibeurt geven, alles waar Averiall op meezingt is op z'n minst degelijke metal!

avatar van namsaap
Het is zo langzamerhand tijd om de eindejaarslijst op te maken. Daarom luister ik alle 2021- releases die ik in huis heb gehaald nog eens om het gehoor op te frissen en te zien of mijn standpunt ten aanzien van het album is veranderd.

Mijn eerste aanschaf van 2021 was geen voltreffer. Mijn eerdere oordeel blijft ruim 10 maanden later nog steeds staan.