Melidian - Lost in the Wild (1989)

1 stem

Label: CBS

1. Ready to Rock (4:34)
  2. Livin' Under the Gun (3:17)
  3. Fire Up the Heart (4:01)
  4. Sleepless Nights (4:05)
  5. Hands Off (3:15)
  6. Lost in the Wild (3:42)
  7. Overheated (4:15)
  8. Top of the Rock (3:16)
  9. Broken Toys (4:50)
Mssr Renard
vielip; ik verwacht een uitgebreide en levendige review van je.

avatar van vielip
Hahaha goed bezig
Alleen voor de fraaie hoes moet ie al op de site
Prima album van een band waarvan er in die tijd ('89) achteraf gezien veel teveel waren. In ieder geval teveel om op te vallen dan wel door te breken. Zo ook Melidian. Aan de kwaliteit ligt het niet vind ik want ze leveren prima melodic rock. De gitaren worden niet weggedrukt omwille van de synths en de zanger heeft geen typische stem voor dit genre. Hij heeft iets rasperigs wat doet denken aan o.a. David Glenn Eisley van Giuffria. Elk nummer is voorzien van catchy hooks en melodieën waardoor het heerlijk weg luistert.

vielip schreef:
Hahaha goed bezig
Alleen voor de fraaie hoes moet ie al op de site

De verhouding blote mannen/blote vrouwen is 4:1
Maar ja, Ik schrik niet zo van blote mannen, na de hoezen van Rush en Yes.

Ik zag dat deze ook integraal op Spotify staat, dus het is niet eens zo moeilijk om deze te horen.
Ik ben alleen net in een Threshold-plaat gedoken.

avatar van vielip
Ik zag inderdaad ook dat ie op Spotify staat. Verrassend toch wel! Heb 'm vanochtend gelijk maar even aangezet op het werk. Lekker hoor

Mssr Renard
Productioneel ligt deze inderdaad in de buurt van Triump - Surveillance, maar ik ben niet zo kapot van de drumsound (erg electronisch) en de eindmix is niet waar ik voor gekozen zou hebben. Zo staat de gitaar wel erg op de achtergrond. De zang vind ik ook niet zo mooi.

Het is inderdaad een plaat die klinkt als heel veel in het genre. Ik hoor overeenkomsten met XYZ, Baton Rouge en Babylon A.D., maar ook een beetje Alien. Ik zou echter meer de sound van bijv. Saga enm Strangeways.

Verder een prima plaat hoor.