Mayflower Madame - Prepared for a Nightmare (2020)

Noorwegen
Label: Icy Cold

1. Prepared for a Nightmare (3:25)
  2. Vultures (3:59)
  3. Swallow (3:19)
  4. Ludwig Meidner (3:54)
  5. Never Turning (In Time) (3:17)
  6. Sacred Core (4:41)
  7. The Night Before (2:50)
  8. Goldmine (3:54)
  9. A Future Promise (4:09)
  10. Endless Shimmer (3:52)
  11. Dive * (8:18)
  12. Dresden * (3:58)
  13. Dark Streets Unfold * (3:59)
  14. Drown (Again) * (3:16)
  15. End Times * (1:58)
Psychedelische new wave/postpunk die bij mij meteen goed binnenkomt. Met de nodige galm op de zang maar dat vind ik wel passen bij dit soort muziek. Muzikaal ook knap gedaan; er zit genoeg variatie in de songs. Het is een album dat mij in elk geval uitnodigt om vaker te beluisteren omdat het blijft boeien en nergens een 'skip moment' heeft.

DjFrankie?

Deze band valt wel op te midden van alle nieuwkomers in het genre. Dit is geen 'standaard' postpunk omdat hier de typische uitwaaierende gitaren (op een enkele uitzondering na) ontbreken. De basgitaar is hier het middelpunt waar omheen alle instrumenten zijn opgebouwd. De zang is ook van minder belang en bevindt zich eerder op de achtergrond dan op de voorgrond. Aparte plaat die je zeker vaker moet luisteren. Een band die duidelijk is beïnvloed door de postpunk bands van de jaren 80 maar er een eigen draai aan geeft. Zoals gezegd vind ik de bassist erg goed maar ook de drummer. Aangename plaat die wel sfeergevoelig is maar dat zijn toch ook meestal de beste!