Blackmore's Night - Nature's Light (2021)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Folk / Rock
Label: Minstrel Hall

1. Once Upon December (3:09)
  2. Four Winds (3:02)
  3. Feather in the Wind (4:30)
  4. Darker Shade of Black (6:05)
  5. The Twisted Oak (4:18)
  6. Nature's Light (4:30)
  7. Der Letzte Musketier (4:57)
  8. Wish You Were Here (2021) (5:04)
  9. Going to the Faire (4:34)
  10. Second Element (6:05)
Vandaag ook deze plaat eens een luisterbeurt bezorgd. In mijn zoektocht naat pareltjes binnen de nieuwe albums van 2021, heb ik deze dan ook meteen maar meegenomen in mijn beoordelingen. Nu ben ik best van de progressieve rock met invloeden van folkmuziek, maar dit helt mij net teveel over naar de kant van folk. Je merkt al: Ik had dus ook nog nooit een album van hen beluisterd, maar ik kende de naam natuurlijk al wat langer.

Over de gehele linie kom ik net uit op een 3, en veel luisterbeurten zullen er helaas voor dit album niet volgen,

Uitschieters: Wish You Were Here (cover van Rednex), de instrumental Darker Shade Of Black en het afsluitende nummer Second Element.

avatar van Stratman70
Naast enkele missers en gezapigheid, staan er ook prachtige nummers op, zoals A Darker Shade Of Black en het bluesy Der Letzte Musketier, waarop de oude man heerlijk rustig, maar erg smaakvol er op los soleert. Wat een heerlijke klanken uit de Stratocaster! Alleen al dit nummer is voor mij weer een Blackmore pareltje.
De (vocaal) opnieuw opgenomen en geremixte Wish You Were Here is overbodig. Ik vind de versie op SOTM veel mooier gezongen en gemixt.

avatar van henrie9
Uitgesproken sfeervolle plaat met middeleeuwse feel, met ook toetsen van Morricone ('Darker Shade Of Black') en Deep Purple ('Der Letzte Musketier'). Meer, Richie Blackmore bewijst in dit nummer dat hij de Deep Purple-sound nog steeds in hoge mate in de vingers heeft. Zéér sterk in zijn totaliteit.