Michael W. Smith - Change Your World (1992)

Label: Reunion

1. Picture Perfect (4:00)
  2. Love One Another (4:55)
  3. I Will Be Here for You (4:35)
  4. Color Blind (5:17)
  5. Somewhere Somehow (4:18)
  6. Cross of Gold (4:36)
  7. Out of This World (4:25)
  8. Somebody Love Me (4:00)
  9. Give It Away (5:08)
  10. I Wanna Tell the World (4:29)
  11. Friends (4:41)
avatar van WeZet
Zijn eerste albums zijn stukken beter dan zijn latere en huidige. Ook op dit album is hij nog vrij origineel (cliché moet er maar bij genomen worden). Muzikaal gezien zou het (toen) niet misstaan in de hitlijsten en textueel is het niet doorspekt met religieuze uitspattingen. Religie speelt uiteraard wel een grote rol in zijn muziek, maar hier is het nog prima te luisteren zonder meteen aan religieuze zaken te denken, op een enkel nummer daar gelaten. Het album behandelt zowel christelijke thema's die ook in non-christelijke muziek terugkomen, zoals liefde en vriendschap. Een fijn album!

Inderdaad haalt het niet bij bijvoorbeeld the Big Picture. Maar nog wel te pruimen.