Terje Isungset - Beauty of Winter (2018)

Alternatieve titel: Ice Music Live

1 stem

Noorwegen
Electronic / Jazz
Label: All Ice

1. Blue Horizon (3:53)
  2. Snowflake (2:18)
  3. A Glimpse of Ice (0:52)
  4. Silent Folk (5:16)
  5. Arctic Icemusic (4:06)

met Maria Skranes, Radik Tyulyush, Evie Mark en Beatrice Deer

6. Glacial Motion (8:58)
  7. Winter View (3:40)
  8. A Glimpse of Light (3:46)
  9. Sea Horn (5:49)
  10. Mellom Fjell (3:46)
avatar van Broem
Bijzonder album van deze Noor. Ken hem vanwege zijn samenwerking met enkele andere Noorse jazzgiganten als Arve Henriksen en Nils Petter Molvaer. Isungset heeft zich als verfijnd percussionist bekwaamd in het bespelen van uit ijs gemaakte instrumenten. Kunt u het nog volgen? Nou check zijn naam maar eens op Youtube en verbaas uzelf. Dat doet hij fantastisch. Als je daar niet ‘warm’ voor loopt.

Dit live-album is opgenomen tijdens een tour door de barre uithoeken van Europa. Vraag me af hoe hij zijn instrumenten gekoeld houdt maar daar heeft hij blijkbaar een oplossing voor gevonden. Prachtige klanken tovert hij uit deze instrumenten. Een ragfijne productie en gedetailleerde opname maken dit toch wel tot een klein feestje om naar te luisteren. Ijskoud de beste zeg maar.

Arctic Ice Music - 2018. Terje Isungset. "A glimpse of light". - YouTube