Horisont - Sudden Death (2020)

Zweden
Label: Century Media

1. Revolution (4:19)
  2. Free Riding (5:48)
  3. Pushin' the Line (3:11)
  4. Into the Night (5:40)
  5. Standing Here (3:09)
  6. Runaway (4:00)
  7. Gråa Dagar (4:19)
  8. Sail On (5:03)
  9. Breaking the Chain (4:12)
  10. Hold On (4:12)
  11. Archaeopteryx in Flight (8:09)
  12. Reign of Madness (4:43)
  13. White Light (3:17)
Lachende derde
Heerlijk album dat muzikaal terugblikt op de jaren '70 en '80 van de 20e eeuw.
Uriah Heep meets Supertramp meets Thin Lizzy meets E.L.O. meets alle andere dadrockheroes uit die tijd. Ik volg ze al jaren en deze is poppy as hell, maar heerlijk. AOR rules! In mijn top 10 van 2020.

avatar van vielip
Heerlijk album inderdaad! De invloeden die Lachende derde opsomt kloppen als een bus. De koers wordt ten opzichte van de vorige albums iets verlegt. Wat meer toegankelijk zo lijkt het. Dit kan zo op de radio gedraaid worden. Maar ja, Nederland en goede radio maken gaan niet zo heel best in 1 zin. Het enigste puntje van kritiek dat ik op dit moment kan vinden met betrekking tot dit album is dat het wellicht een tikkeltje te lang duurt. Ik denk persoonlijk dat het met 10 hooguit 11 nummers nóg effectiever was geweest.