Spire - Temple of Khronos (2021)

geen stemmen

Australiƫ
Label: Sentient Ruin Laboratories

1. Chronometer (1:23)
  2. Hymn I - Tyrant (6:03)
  3. Hymn II - Tormentor (10:12)
  4. Hymn III - Harbinger (5:21)
  5. Interlude - Antithesis (2:58)
  6. Hymn IV - Puissant (8:07)
  7. Hymn V - Khronos (5:52)
avatar van Don Cappuccino
Beluister het volledige album: Temple of Khronos

De eerste luisterbeurt van deze plaat was een behoorlijke informatie-overload. Het Australische gezelschap brengt een tegendraadse en psychedelische blackmetalsound met veel verschillende lagen die ook zeer sfeervolle atmosferische doom- en ambientpassages bevat. Dit is al behoorlijk druk op zichzelf en dan gooien de vocalen er nog een schepje bovenop. De zanger komt behoorlijk theatraal en eigenzinnig uit de hoek, als een mix van Alan Averill (Primordial) en Aldrahn (Dødheimsgard). Ik weet nog niet of ik de zang te veel van het goede vind of dat het juist een meerwaarde voor de plaat is. Dat zullen meer luisterbeurten gaan uitwijzen.