Omnipotent Youth Society - Inside the Cable Temple (2020)

China

6. 繞越 (2:43)
  7. 河北墨麒麟 (11:28)
  8. 郊眠寺 (9:40)
avatar van aerobag
Op de valreep van 2020 nog deze opmerkelijke release ontdekt, afkomstig van Chinese bodem. 万能青年旅店, of ook wel Omnipotent Youth Society, noemt deze rock formatie zichzelf, maar ondanks de verwijzingen naar eeuwige jeugdigheid doet het mij met vlagen eerder sterk denken aan prog rock uit de jaren '70/'80. En dat bedoel ik positief.

Zoals wel vaker met Aziatische releases is het weer een samenkomst van meerdere genres, met een nadruk op sfeer. Naast de eerder genoemde prog invloeden, zijn sommige nummers (bijv. track 9. 郊眠寺 en track 5. 山雀) juist veel meer folk-geïnspireerd met toevoegingen van panfluiten en strijkers. 繞越 (track 6) is dan weer een kort-maar-krachtige energetische rock-jam en 採石 (track 4) kent een chaotisch jazz-slotstuk verworven met een geluid wat klinkt als een opstijgende raket.

De uitgesponnen compositie van 河北墨麒麟 (track 7) is het meest ambitieuze stuk muziek op het album en weet mij zeer te boeien, vooral door de 'berekende' math rock-achtige passages gecombineerd met de triomfantelijke toevoegingen van blaasinstrumenten.

Ja het gaat weer alle kanten op inderdaad.