Bad Brains - Build a Nation (2007)

Punk / Reggae
Label: Megaforce

1. Give Thanks and Praises (2:25)
  2. Jah People Make the World Go Round (2:10)
  3. Pure Love (0:56)
  4. Natty Dreadlocks 'Pon the Mountain Top (3:32)
  5. Build a Nation (1:44)
  6. Expand Your Soul (2:49)
  7. Jah Love (3:08)
  8. Let There Be Angels (Just Like You) (2:27)
  9. Universal Peace (3:04)
  10. Roll On (4:04)
  11. Until Kingdom Comes (3:20)
  12. In the Beginning (1:32)
  13. Send You No More Flowers (2:32)
  14. Peace Be unto Thee' (3:54)
avatar van platedraaier
Heel lekkere nieuweling van Bad Brains. De harde nummers zijn voor hun begrippen redelijk rustig, de reggae nummers zijn geweldig. Al met al een geweldige comeback. En met rustig druk ik me misschien niet goed uit, maar H.R. Schreeuwt niet meer zo als in de jaren tachtig. Veel echo.

avatar van Reint
Ik vind het maar raar. Ik vind de hardere partijen ook teveel naar metal neigen, dat terwijl de rest van de muziek wel lekker is om naar te luisteren.

avatar van Mr. B
Wow, wat een verrassing (voor mij althans) een nieuwe Bad Brains.
En H.R. ook nog terug, gauw aanschaffen dit album.

Hebbes!

Comebacks zijn meestal maar matig, maar deze niet! Heerlijk in het verlengde van Rock For Light!

Wat een wanstaltig lekkere comeback, dit.

Lekker vuig gemixt, zoals het hoort: gitaar die alles wegdrukt, een donderende bass ergens eronder en de stem die over de rest heen zweeft. Positievere hardcore dan dit krijg je niet. .

avatar van Oldfart
Eindelijk weer eens een comeback / reunie om naar uit te kijken ; ben benieuwd

Oldfart schreef:
Eindelijk weer eens een comeback / reunie om naar uit te kijken ; ben benieuwd

Je zal niet worden teleurgesteld, sluit bijna naadloos aan bij Rock For Light

avatar van Mr. B
11 okt Paradiso, voorverkoop zaterdag a.s.

avatar van StuF
zit ik net te kniezen over het gebrek aan ongebreidelde passie en oprechte rebellie in muziekland [lees: in mijn leven], komt Bad Brains met een reunie-album! wat een geweldige gift!! Praise Jah!

avatar van Arrie
Dit vind ik nou helemaal niks, hardere muziek kan ik best wel waarderen, maar in dit geval vind ik het echt niks, en de reggae, dat is sowieso niet mijn muziek, maar sommige reggae is nog best te pruimen, maar deze niet. 2*

avatar van StuF
nee. het is zeker niet voor iedereen

avatar van Lexicon Devil
Wow, een van de coolste vocals in de hard-core scene!

Klinkt soms zo strak, vieze snelle hc riffs en dan een melodieuze, rubbadub vocal erover... Zoals bij Jah People Make The World Go Around.

Jah man!

avatar van freakey
Ligt dat nou aan mij??? Ik vind de drums klinken alsof er op kartonnen dozen wordt gespeeld... en ik vond het drumgeluid van Quickness juist zo gaaf....

avatar van platedraaier
freakey schreef:

De algehele opname verdient niet al teveel punten. De drums zitten een beetje ver weg, nu ik er op let. De bas in de reggae nummers is wel lekker fors. Verder kan ik er mee leven. De muziek blijft goed.

avatar van frolunda
Zowel qua productie,zang als songs toch een stuk minder dan hun top albums.De productie van Quickness en I against I is echt veel beter en wat betreft de kwaliteit van de nummers blijft Build a nation ver achter bij Rock for light.Nu zit er ook zo'n 15 jaar tussen dus zo gek is dat ook weer niet maar vijf jaar later bewezen de Bad brains met Into the future dat er nog wel meer in het vat zat.
De Reggae liefhebbers komen hier wel aan hun trekken want dat staat er relatief veel op maar bij het Hardcore/punk materiaal blijft het vaak bij een goed idee of een aanzet daarnaar want veel van die songs klinken nogal onuitgewerkt.
De plaat verdient nog wel een voldoende want spelen kunnen deze gasten en Jah People Make the World Go Round,Universal Peace en In the Beginning onttrekken zich nog aardig aan de eerder genoemde zwakheden maar in zijn geheel vind ik dit toch één van de minste (samen met God of Love,al heeft die weer wel een goed geluid) van de Bad brains.