Emeka Ogboh - Beyond the Yellow Haze (2021)

Nigeria
Electronic
Label: A-TON

1. Lekki Aiah Freeway (7:47)
  2. Danfo Mellow (11:24)
  3. Everydaywehustlin (9:36)
  4. Palm Groove (10:02)
  5. Outro (1:30)
avatar van AOVV
Emeka Ogboh is een Nigeriaans kunstenaar die zich in hoofdzaak bezighoudt met installation art. Deze plaat is echter een tof muzikaal experiment, vind ik, waarbij hij naar mijn mening zijn jachtige leven, dat zich vooral in twee grootsteden (Lagos en Berlijn) afspeelt.

Interessant zijn dan, wat mij betreft, de tegenstellingen tussen een rijke, Europese grootstad (Berlijn) en een Derde Wereld-grootstad (Lagos). Waar die eerste wordt vertegenwoordigd door de vaak nogal kille beats, lijken de omgevingsgeluiden, die chaos en drukte (het constante getoeter bijvoorbeeld, en het geroep van, gok ik, een weekendmarkt) uitbeelden, uit de tweede te zijn geplukt. Die combinatie gaat erg goed samen, wat van Beyond the Yellow Haze een bij momenten hypnotiserende ervaring maakt.

3,5 sterren

avatar van aerobag
AOVV schreef:

Helemaal mee eens. Sterk hoe die beats en field recordings samenvallen, intrigerend luisterspel vormt dat!