John Mellencamp - The Best That I Could Do (1997)

Alternatieve titel: 1978 - 1988

Label: Mercury

1. I Need a Lover (5:37)
  2. Ain't Even Done with the Night (4:38)
  3. Hurts So Good (3:39)
  4. Jack and Diane (4:15)
  5. Crumblin' Down (3:35)
  6. Pink Houses (4:44)
  7. Authority Song (3:49)
  8. Lonely Ol' Night (3:45)
  9. Small Town (3:40)
  10. R.O.C.K. in the U.S.A. (2:55)
  11. Paper in Fire (3:51)
  12. Cherry Bomb (4:49)
  13. Check It Out (4:20)
  14. Without Expression (5:06)
Deze verzamelaar miste ik nog. Hier staan toch wel zijn bekenste nummers op. I Need A Lover is ook nog door Pat Benatar gecoverd.

avatar van dynamo d
deric raven schreef:

Deze heb ik. Goede toevoeging!
Even in de cd-kast opgezocht. Steengoede Amerikaanse rockverzamelaar van John Mellencamp (ook wel bekend als John Cougar of John Cougar-Mellencamp) met heerlijke typische USA-songs zoals Crumblin Down en Hurts So Good. Jack and Diane vind ik John Mellencamp's beste nummer. Ook een nummer 1 hit geweest in de USA, meen ik. John - toen nog Cougar - Mellencamp scoorde verscheidene top 10 hits achter elkaar in de jaren '80.

EVANSHEWSON
Jack and Diane en ook Paper in Fire zijn de nummers die me over de streep trokken om dit ook effectief te kopen.

Twee ontzettend lekkere pop/rocksongs, en er staan nog meer mooie dingen op. I Need A Love bijvoorbeeld.

Niet geheel top, maar redelijk goed zeg maar.

3.5 sterren dus

***1/2

avatar van E-Clect-Eddy
Behalve de twee bekendste nummers van John Mellencamp, Jack & Diana + I Need A Lover, zijn ook R.O.C.K. in the U.S.A. + Paper in Fire zeer goed te pruimen en zo ver ik me kan herinneren ook kleine hits hier in Nederland. De de meeste andere nummers doen me minder al zijn ze zeker niet slecht.

avatar van Pietro
John Mellencamp heb ik op de een of andere manier altijd een erg sympathieke (en ook ondergewaardeerde) artiest gevonden. Misschien komt het door zijn pretentieloze, no-nonsense houding, maar daarmee zou ik zijn muziek tekort doen. Hij heeft voor mij het vermogen om pakkende rockritmes te combineren met authentieke invloeden uit de americana en folk. Heel Amerikaans misschien, maar in het geval van Mellencamp is dat helemaal geen probleem omdat de man met ieder album weer weet te verrassen.

Deze verzamelaar geeft een redelijk goed beeld in het oeuvre van Mellencamp. Gelukkig staat mijn persoonlijke favoriet - het melancholische Small Town - er ook op, een soort van ode aan het leven in de kleine stad waar iedereen elkaar kent en God nog gevreesd wordt. Uiteraard ontbreken ook klassiekers als Jack & Diane, Pink Houses en Hurts So Good niet. Een mooi overzicht voor iedereen die eens kennis wil maken met de authentieke sound van John Mellencamp: 4*.

avatar van gaucho
Deze verzamelaar belichaamt precies het tijdvak waarin ik John Mellencamp volgde en waarin ik zijn albums kocht. Het tijdvak ook waarin zijn naam opschoof van John Cougar naar John 'Cougar' Mellencamp en nog iets later gewoon John Mellencamp.
Alleen al die naamsverandering is een goede indicatie dat John Mellencamp steeds meer de muziek ging maken die hij echt wilde maken: recht-door-zee rootsrock met altijd wel een commercieel tintje, maar gaandeweg steeds persoonlijker songs die niet zelden handelden over gewone mensen op het platteland of de kleine steden en hun strijd tegen het noodlot en de autoriteiten. Het geeft zijn muziek iets authentieks en sympathieks mee, ook al omdat ze de indruk wekken dat ze in een of enkele 'takes' op de band zijn gezet.

Zijn creatieve - en ook commerciële - hoogtepunten beleefde Mellencamp toen hij authentieke instrumenten als de viool en de accordeon ging inpassen in zijn muziek, met mooie albums als Scarecrow, The lonesome jubilee en Big daddy als resultaat. Die trits beschouw ik nog steeds als zijn beste albums, en die zijn hier goed vertegenwoordigd inclusief alle singles die hij in die tijd uitbracht. Dat maakt deze compilatie tot een redelijk volledige verzamelaar, in elk geval voor de periode die in de titel wordt aangegeven.

Later verloor ik Mellencamp uit het oog. Ik heb het nog wel een paar keer geprobeerd, maar zijn latere albums spreken me op de een of andere manier minder aan.