Major Murphy - Access (2021)

Label: Winspear

1. Access (4:28)
  2. Attention (2:57)
  3. In the Meantime (3:46)
  4. Unfazed (5:55)
  5. Real (3:45)
  6. Rainbow (3:22)
  7. Tear It Apart (4:17)
  8. Flower (3:46)
  9. Blind (2:17)
avatar van WoNa
Er zijn albums die zich op de grens van hoop en wanhoop begeven. Er staat muziek op die niet vrolijk klinkt. Er wordt gezongen met een wat lijzige stem, waarin simpelweg geen vrolijkheid te leggen is. Aan de andere kant staat het overduidelijke plezier waarmee de band heeft gewerkt aan de vele, kleine en subtiele details die zijn verwerkt in de nummers.

Access van de band Major Murphy is zo'n album waaraan heel veel klopt. De zang refereert aan die van Teenage Fanclub begin jaren 90, de muziek heeft componenten van 50 jaar plus alternatieve pop/rock muziek, waarin heel veel fijns samenkomt. Access sprak mij dan ook aan vanaf de allereerste luisterseconden en bleef dat doen, over het hele album heen.

Nee, er gebeurt weinig heel erg spannends. Wel vond het album direct zijn plek in mijn hoofd tussen heel veel albums die mij muzikaal een goed gevoel geven. Gewoon heel erg lekker zwelgen en tegelijkertijd genieten van al die details. Lekker album dus.

Het bovenstaande is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG.