Clever Girls - Constellations (2021)

Label: EggHunt

8. Stonewall (2:57)
  9. Saturn (3:35)
  10. Fried (3:29)
avatar van erwinz
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Clever Girls - Constellations - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Clever Girls is zeker niet de bekendste naam tussen de nieuwe releases van deze week, maar het tweede album van de Amerikaanse band sprankelt, prikkelt en betovert van de eerste tot de laatste noot

Het debuut van Clever Girls heb ik drie jaar geleden gemist, maar bij eerste beluistering van Constellations was ik direct verkocht. Clever Girls maakt popliedjes die zomaar om kunnen slaan van subtiel in gruizig en die zowel genadeloos aanstekelijk als verrassend avontuurlijk klinken. In de persoon van Diana Jean beschikt Clever Girls over een interessant boegbeeld dat goed is voor persoonlijke teksten en een aansprekend stemgeluid. Heel even dacht ik met het zoveelste door 90s indierock geïnspireerde bandje te maken te hebben, maar Clever Girls schiet meerdere kanten op en blijft maar verbazen. Een album dat je zomaar over het hoofd kunt zien, maar ik had het niet graag gemist.