Heatwaves - Complete Recordings (2017​-​2020) (2020)

1 stem

Spanje
Label: Family Spree

1. My Baby Has Gone (2:58)
  2. You Don't Love Me No More (2:16)
  3. My Baby Is True (2:12)
  4. Lonely Nights (2:49)
  5. Vampire (2:35)
  6. In My Teens (2:19)
  7. Nothing Lasts Forever (2:24)
  8. Don't Talk About My Boyfriend (2:34)
  9. Question de Temps (2:08)
  10. I Do I Do (2:33)
  11. Bad Things to Do (2:57)
  12. Tell Me What You See (2:49)
  13. You'll Be Crying (3:34)
  14. By the Sea (2:26)
  15. Big Fan (2:20)
  16. Xmas Mom (2:39)
  17. What Will Santa Bring? (2:36)

met Freddie Dilevi

18. Propos Coquins (2:18)
avatar van WoNa
In de V.S. is dit album uitgegeven door Rum Bar, waardoor het op mijn radar kwam. In eerste instantie dankzij een aantal singles die als teasers de wereld in werden gestuurd.

Heatwaves is een Spaanse band opgericht door twee heren uit de Spaanse punk-garage rock wereld, die muziek wilden gaan maken met jaren 60 V.S. meisjes bands als inspiratiebron. Ze vonden zangeres Ana Beltrán bij toeval tijdens een karaoke, waarna ze gevraagd werd zich aan te sluiten. Met nog twee mannen erbij was het geheel compleet en Heatwaves een feit.

De muziek is het beste te omschrijven als zangeressen uit het tijdperk Nancy Sinatra voordat ze Lee Hazelwood ontmoette en al die leuke trio's uit de pré-Beatles tijd. Zet daar vervolgens Blondie van zijn meest punky kant achter en het resultaat is een prachtige mix van ultieme popmuziek met een de stoerheid van N.Y.C. punkrock.

Bovendien heeft Heatwaves, in tegenstelling tot Blondie, een zangeres die echt kan zingen. Er drupt honing van de stem van Ana Beltrán af. Zij is een genot om naar te luisteren en een enorme meerwaarde voor Heatwaves. Zij zorgt voor de balans in de muziek en dat het uitgangspunt van de band herkenbaar is. Door haar kan de band harder rocken. Het popelement blijft overigens altijd herkenbaar.

Ik verwacht de hele tijd dat Ana los zal barsten in een Blondie song als 'Picture This' of 'I'm Gonna Love You To'. Kortom, deze Complete Recordings is een enorm fijn album, van een band die hopelijk meer gaat zijn dan een gelegenheidsproject.

Het bovenstaande is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG.