Rod Stewart - Reason to Believe (2002)

Alternatieve titel: The Complete Mercury Studio Recordings

Label: Mercury

1. Street Fighting Man (5:10)
  2. Man of Constant Sorrow (2:33)
  3. Blind Prayer (4:42)
  4. Handbags and Gladrags (4:26)
  5. An Old Raincoat Won't Ever Let You Down (3:11)
  6. I Wouldn't Ever Change a Thing (4:49)
  7. Cindy's Lament (4:30)
  8. Dirty Old Town (3:46)
  9. Gasoline Alley (4:07)
  10. It's All over Now (6:26)
  11. Only a Hobo (4:19)
  12. My Way of Giving (3:59)
  13. Country Comforts (4:46)
  14. Cut Across Shorty (6:34)
  15. Lady Day (4:16)
  16. Jo's Lament (3:29)
  17. You're My Girl (I Don't Want to Discuss It) (4:32)
  18. It's All over Now [Single Version] (3:37)
  19. Every Picture Tells a Story (5:59)
  20. Seems Like a Long Time (4:03)
  21. That's All Right / Amazing Grace (6:00)
  22. Tomorrow Is a Long Time (3:47)
  23. Maggie May (5:50)
  24. Mandolin Wind (5:36)
  25. (I Know) I'm Losing You (5:24)
  26. (Find a) Reason to Believe (4:10)
  27. True Blue (3:35)
  28. Lost Paraguayos (3:59)
  29. Mama, You Been on My Mind (4:29)
  30. Italian Girls (4:56)
  31. Angel (4:06)
  32. Interludings (0:40)
  33. You Wear It Well (4:24)
  34. I'd Rather Go Blind (3:53)
  35. Twistin' the Night Away (3:18)
  36. What's Made Milwaukee Famous (Has Made a Loser Out of Me) (2:52)
  37. Pinball Wizard (3:12)
  38. Oh! No Not My Baby (3:41)
  39. Jodie (3:12)
  40. Sweet Little Rock 'n Roller (3:45)
  41. Lochinvar (0:24)
  42. Farewell (4:34)
  43. Sailor (3:36)
  44. Bring It on Home to Me / You Send Me (3:59)
  45. Let Me Be Your Car (4:58)
  46. (You Make Me Feel Like) a Natural Man (3:54)
  47. Dixie Toot (3:26)
  48. Hard Road (4:30)
  49. I've Grown Accustomed to Her Face [Instrumental] (1:34)
  50. Girl from the North Country (3:54)
  51. Mine for Me (4:04)
  52. Missed You (3:59)
  53. You Put Something Better Inside Me (3:50)
  54. Crying Laughing Loving Lying (2:53)
  55. Every Time We Say Goodbye (3:34)
  56. So Tired (3:39)
EVANSHEWSON
Voor wie NIET de recente flutloze, fletse, uitgebluste, met zwakke stem jankende Rod Stewart apprecieert (begrijpe wie kan ?) die kloteplaat na kloteplaat blijft uitbrengen tegen beter weten in - sinds die operatie aan zijn stem is die stem ook nog eens dat grofkorrelige - wat die stem nu precies zo typeerde - kwijt, is er deze verzamelaar van Rod's oudere werk, toen Rod Stewart nog "gevaarlijk" klonk, of op mijn minst energiek, geïnspireerd, vol soul.
Het was toen een zanger met karakter, met ballen, zijn platen klonken integer, oprecht, uit het hart, zijn muziek rockte, schuurde, mepte je rond je oren, zijn ballads waren er van echte emotie, kortom, dit is gewoon VERPLICHTE KOST, hier is Rod Stewart op zijn best, van deze artiest was ik een ontzettende FAN, deze verzamelaar mag in geen enkele prima collectie ontbreken, tenzij U al dit materiaal al hebt, gewoon omdat U de platen hebt staan waaruit deze schatkist hier is samengesteld.
Hier was de vleesgeworden schuurpapieren stem in topvorm!!
Avé Maria en Hallelujah !

Hier past enkel 5 sterren, want dit is bijna perfect samengesteld natuurlijk.

* * * * *

avatar van Shangri-la
EVANSHEWSON schreef:
Hier was de vleesgeworden schuurpapieren stem in topvorm!!
Avé Maria en Hallelujah !

Hier past enkel 5 sterren, want dit is bijna perfect samengesteld natuurlijk.

* * * * *

Wat je zegt Evanshewson!

Handbags and Gladrags, wat een nummer!

avatar van psychonaatje
Ik ken van Rod Stewart de eerste vier albums en wat EVANSHEWSON zegt, kan ik op basis daarvan niets anders dan beamen. Deze man had een ongelooflijk goede stem en de muziek was ook nog eens dik in orde (in tegenstelling tot de zooi die 'ie later ging maken). Deze ga ik dan ook zeker een keer aanschaffen, ook omdat de opbouw goed is. Vaak is het bij die complete werken zo dat de oude albums over verschillende cd's verspreid zijn, maar op deze is het als volgt geregeld:

CD 1:
1 t/m 8: [An Old Raincoat Won't Ever Let You Down]
9 t/m 17: [Gasoline Alley]
18: It's All over Now (Single Version)

CD 2:
19 t/m 26: [Every Picture Tells a Story]
27 t/m 35: [Never a Dull Moment]
36: [1 track van The Best of Rod Stewart (1976) die niet op een regulier album stond]

CD 3:
37 t/m 39: [3 tracks van The Best of Rod Stewart (1976) die niet op reguliere albums stonden]
40 t/m 51: [Rod Stewart - Smiler]
52 t/m 56: [de 5 tracks van de verzamelaar Handbags & Gladrags (1996) die niet op reguliere albums stonden]

Dat mag gerust netjes genoemd worden.

Als deze, qua geest nog steeds up to date, zanger ooit zijn laatste adem uitblaast luister dan hier na, misschien dat de r van respect daarna wordt omgezet in hoofdletters