Vader Abraham - Zingt over Apen en Andere Mensen (1987)

geen stemmen

Label: Telstar

1. Het Apenlied (Rare Mensen) (3:52)
  2. Maria, Maria, Maria (4:17)
  3. Lach naar de Wolken (2:44)
  4. Ik Ben Nog Steeds Verliefd op Jou (4:50)
  5. Rozen voor Jou (3:17)
  6. Heimwee naar Michas (3:20)
  7. Als Je Heel Oud Bent Geworden (4:05)
  8. Ik Hou van Jou (4:23)
  9. Het Scheepje (Jij & Ik Blijven Bestaan) (3:12)
  10. Romeo en Julia (4:29)
  11. Musica (4:09)
  12. Ik Geloof (3:25)
  13. Liefde (3:41)
  14. De Ober van d'Ouwe Griek (3:49)
  15. Vraag Het aan de Dieren (4:07)
  16. In 't Kleine Cafe aan de Haven (3:59)
avatar van nlkink
En weer is het B.Robertson gelukt om een verborgen parel uit de discografie van Vader Abraham op te duiken en toe te voegen aan de al imposante discografie hier op MM.
Onderhand steekt MM discogs aardig de loef af als het gaat om reguliere albums en compilaties, al helemaal met de superieure afbeeldingen van de hoezen.
Het afsluitende nummer is een oude bekende, In 't Kleine Café aan de Haven. Mogelijk een 'nieuwe' versie van de aloude klassieker. Of er tussen de resterende nummers nog meer nieuwe interpretaties zitten kan ik niet beoordelen, ik ken hrt oeuvre van Vader Abraham niet goed genoeg.

avatar van B.Robertson
Vader Abraham maakt hier de overstap van vinyl naar compact disc en dat resulteert in een lang album met ter besluit nog wat ruimte voor heropnames. Allemaal eigen werk, een paar nummers oorspronkelijk van andere artiesten in een andere taal, nu met Nederlandse tekst als je de credits bekijkt. 'Zingt over Apen en Andere Mensen' behoort tot zijn laatste reguliere albums onder de naam Vader Abraham, want hierna probeerde hij het onder de naam Pierre Kartner met het album 'Lach naar de Wolken' - wat zoals nu blijkt een nummer van dit '87-album is. 'Het Scheepje' is een heropname van 'Jij en Ik Blijven Bestaan' uit zijn begintijd met Zijn Zeven Zonen. 'Vraag Het aan de Dieren' is een heropname van een nummer van 'Je Zit op Rozen' uit '83, voor zover dit niet op 'Oude Wereld' van het Wuppie-album is geïnspireerd. 'In 't Kleine Café in de Haven' is ook opnieuw opgenomen. Er wordt met dit soort albums sinds die tijd in de regel op drummers beknibbeld wat een blikkerige drummachine oplevert (wel weer geschikt voor de geluidsband).