Fury of Five - At War with the World (1998)

1 stem

Punk / Metal
Label: Victory

1. Mission 1: Come and Get It (3:37)
  2. Mission 2: Wake Up America (4:13)
  3. Mission 3: No Time for Love (3:01)
  4. Mission 4: Once upon a Time (5:51)
  5. Mission 5: Takin' Respect (4:14)
  6. Mission 6: Last Place (4:16)
  7. Mission 7: Follow the Tracks (3:57)
  8. Mission 8: Do Or Die (2:46)
  9. Mission 9: Inbred Hate (3:46)
  10. Mission 10: Just Go Quietly (3:36)
lambf
Hiphop, ik heb niet zo veel met dit genre. Echter, de mix van Hardcore met Hiphop vind ik wel interessant. Helaas zijn er maar weinig bands die het echt doorvoeren . Natuurlijk, Biohazard kent iedereen wel. Boxcutter is in hardcorkringen ook nog wel bekend, maar verder?

Gelukkig is deze band er ook nog. Natuurlijk lijkt de muziek op die van Biohazard, maar dat is helemaal niet erg. Energieke Hardcore, laaggestemde hardcore, beetje rap, ook cleane zang, vooral een ehh, snauwende zang/schreeuw. Soms mooie gitaarpartijen, cleane zang/rap waaraan ik nog wel even moet wennen. Iedergeval een erg lekkere en agressieve plaat, zeker een 4* waard .

avatar van bennerd
Hier maar eens achtergegaan omdat Do Or Die best nog een cultklassieker is en omdat de bijdragen van Stikman op het bijna meest recente Six ft Ditch-album wel heel bazig klinken. In positieve zin dan. Maar hoewel er hier veel mooie momenten te vinden zijn, lijkt het album niet helemaal te klikken. De cleane zang durft al eens de mist in te gaan en de nummers zijn me iets te eentonig. Toch nog een relatief hoge score, want het beukt over het algemeen wel als een tierelier. In de rap-vs-hardcore-kruisbestuivingscene is dit wel een van de betere platen.