Elise Davis - Anxious. Happy. Chill. (2021)

Roots

8. Waves (5:00)
  9. Empty Rooms (3:11)
  10. Another Year (2:47)
avatar van erwinz
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Elise Davis - Anxious. Happy. Chill. - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Elise Davis heeft met Anxious. Happy. Chill. een album gemaakt dat je een goed gevoel geeft, maar dat ook mooi klinkt, prima zang bevat en vol staat met songs die zich makkelijk opdringen

Anxious. Happy. Chill. is mijn eerste kennismaking met de muziek van Elise Davis, maar het smaakt echt naar veel meer. De muzikante uit Nashville vindt haar inspiratie zowel in de rootsmuziek als in de pop en rock, beschikt over een bijzonder aangenaam stemgeluid, kleurt haar songs op aantrekkelijke wijze in en schrijft ook nog eens aanstekelijke songs, die zich makkelijk opdringen, die je een goed gevoel geven, maar die ook nog eens makkelijk blijven hangen. Op het eerste gehoor klinkt het misschien wat gewoontjes, maar er is niks gewoon aan een goed gemaakt en mooi klinkend album met prima zang en vol memorabele songs.

avatar van Gladius
'Hold my like a gun' van haar vorige plaat was wel een favoriet van me enkele jaren geleden.
Op Spotify heb ik dit album nog eens opgezet, en inderdaad: niets wereldschokkends, maar de complexloze poprock, afgewisseld met de rustigere nummertjes, gaan prima samen met haar mooie stem.
Doet me soms wel wat denken aan Lilly Hiatt, al rockt die nog wat meer wellicht.
Een 'poppy' tussendoortje mag er van tijd tot tijd wel eens tussen, nietwaar?