Lazer Worshippers - Lazer Worshippers Theme (1993)

1 stem

Electronic
Label: EXperimental

1. Lazer Worshippers Theme (10:00)
  2. Golden Gate (6:52)
  3. Free Flight (4:30)
avatar van trebremmit
Ambient techno met wat breakbeats en trance invloeden van Damon Wild, lekker wegzweven met de klanken van een walvis, kan ook een dolfijn zijn, maar zeker weet ik dat niet.
In ieder geval is dit een erg goede productie en een aanrader voor de liefhebbers van o.a Spacetime Continuum.

avatar van T.O.
Deze sound met jaren '90 breakbeats, ambient en trancegeluiden staat weer helemaal in de belangstelling de laatste jaren, waar dat door komt weet ik niet precies (DJ Metatron misschien?). Doet me denken als dingen aan MTV-programma Chill Out Zone van destijds, en natuurlijk de chill out rooms die je toen had op feesten.
Hoewel dit niet per se mijn ding is - het wil nog wel eens neigen naar cheesy, kitscherige sferen - moet ik wel zeggen dat er heel wat leuke nieuwe tracks worden geproduceerd in deze stijl, en vooral de oude plaatjes die worden opgerakeld zoals deze zijn vaak de moeite waard. Vooral de titeltrack is een heerlijk episch gebeuren.