Harakiri for the Sky - Mære (2021)

Alternatieve titel: Maere

Oostenrijk
Label: Art of Propaganda

1. I, Pallbearer (7:06)
  2. Sing for the Damage We've Done (8:05)

met Neige

3. Us Against December Skies (8:21)
  4. I'm All About the Dusk (11:09)
  5. Three Empty Words (9:28)
  6. Once Upon a Winter (10:27)
  7. And Oceans Between Us (8:57)
  8. Silver Needle // Golden Dawn (7:09)
  9. Time Is a Ghost (8:33)
  10. Song to Say Goodbye (5:25)
avatar van ProGNerD
Tjongejonge, wat een trip...

Kende deze band nog niet en twijfelde een beetje toen ik las dat ze Oostenrijks zijn, maar de recensies trokken toch en ik ben blij ze toch een kans te hebben gegeven. Best indrukwekkend wat deze heren met z'n 2-en (en op track 2 ondersteund door een collega uit het genre, de gitarist van Alcest) neerzetten.

Waar typische Post-Black nog wel 's wat eentonig en saai kan worden is dat hier absoluut niet het geval; het bleef boeien tot het eind (prachtige afsluiter van het album trouwens); dit heeft vooral te maken met het bovengemiddeld melodieuze karakter in dit genre

Maar toegegeven na deze trip ben ik voor de afwisseling wel even aan wat anders toe; het is best inspannend en een hele zit...

avatar van Kondoro0614
Het enige wat mij in de weg staat bij dit album is de ongelofelijke lengte die er aan vast hangt. Maar echt waar, een fantastische trip en ik begin deze band sowieso de laatste tijd al wat langer te waarderen. Post-black op zijn best te noemen, met een fantastische sound en band waar bij Karg echt waanzinnige krijsen door de microfoon blaast me de nodige emotie, pijn en verdriet wat ook te horen is in hun andere albums. Waanzinnige band en zeker een album die in de top 10 gaat eindigen dit jaar.

avatar van namsaap
Het is zo langzamerhand tijd om de eindejaarslijst op te maken. Daarom luister ik alle 2021- releases die ik in huis heb gehaald nog eens om het gehoor op te frissen en te zien of mijn standpunt ten aanzien van het album is veranderd.

Deze band is misschien wel mijn ontdekking van het jaar. Wat is Mære een geweldig sterk album! Zoals ProGNerD terecht aangeeft biedt dit album veel meer afwisseling dan het gemiddelde post(black)metalalbum. Melodie, tempo- en dynamiekwisselingen gaan hand in hand met tomeloos agressieve blackmetalpassages. Heerlijk! En het meest knappe is wel dat de muziek nergens gezocht klinkt.

Score: 92/100

1. Harakiri For The Sky - Mære (92)
2. Soen - Imperial (90)
3. Cult Of Luna - The Raging River (84)
4. Asphyx - Necroceros (80)
4. The Ruins Of Beverast - The Thule Grimoires (80)
6. Tribulation - Where The Gloom Becomes Sound (79)
7. Therion - Leviathan (78)
8. Transatlantic - The Absolute Universe (74)
9. Dread Sovereign - Alchemical Warfare (68)