Treasures Left Behind (1998)

Alternatieve titel: Remembering Kate Wolf

1 stem

Folk / Rock
Label: Red House

1. Kathy Mattea - Give Yourself to Love (4:29)
  2. Dave Alvin - These Times We're Living In (4:06)
  3. Nanci Griffith - Friend of Mine (4:19)
  4. John Gorka - Sweet Love (3:26)
  5. Lucinda Williams - Here in California (5:13)
  6. Peter Rowan & The Rowan Brothers en Jim Campilongo & The Ten Gallon Cats - Like a River (3:04)
  7. Cris Williamson en Tret Fure - Carolina Pines (4:12)
  8. U. Utah Phillips - See Here, She Said (3:58)
  9. Rosalie Sorrels - In China or a Woman's Heart (5:47)
  10. Greg Brown en Ferron - Tequila and Me (4:27)
  11. Nina Gerber - Back Roads (4:10)
  12. Eric Bogle - Cornflower Blue (4:18)
  13. Emmylou Harris - Love Still Remains (4:34)
  14. Terry Garthwaite - Thinking About You (3:10)
avatar van Brunniepoo
Een tribute-album waarop een keur aan artiesten nummers zingt van de twaalf jaar eerder overleden Kate Wolf.

Vriendin en voormalig muzikaal partner Nina Gerber is de drijvende kracht achter dit album. Ze benaderde de artiesten, produceerde en speelt op de meeste nummers mee.
Het overgrote deel van de artiesten zijn afkomstig uit dezelfde muzikale kring als Wolf en Gerber, die vooral actief was in Noord-Californië. Zij schreven in de liner notes ook allen persoonlijke herinneringen aan Wolf. Uitzonderingen zijn de bekendste namen op deze CD, Emmylou Harris en Lucinda Williams, die wel hun bewondering voor Wolf uitspreken, maar haar niet persoonlijk gekend hebben. Bij Nanci Griffith blijft dit in het midden.

Het is een mooi project en sowieso mooi dat de muziek van Kate Wolf in ere wordt gehouden. Daarnaast gaat de opbrengst ook nog eens naar een goed doel. Maar dat gezegd hebbende: niemand zong deze nummers zo mooi als Kate Wolf zelf.