Obscure Britse progressive rockband, die ontstond uit na een naamswijziging van de band
The Web . Samurai volgt in feit hetzelfde stramien wat de band The Web (of kort Web) volgde: een mix van psychedelische rock, blues en jazz met een beetje een hippie American West Coast-sausje eroverheen gegoten. Misschien is het juist de diversiteit en het wijde scala aan genres dat de band speelt, dat ervoor zorgde dat de band niet aansloeg.
Zo neigt de band soms meer naar de progressive rock en dan weer naar een softe variant van de jazzrockfusion, waarbij de band zelfs een lichte Canterbury-vergelijking kan doorstaan. De zang is wat ingetogen en doet wat denken aan Robert Jan Stips van Supersister. Als de band wat meer op het gaspedaal trapt zijn er zelfs wat overeenkomsten te bespeuren met vroege King Crimson.De composities en het spel zijn wel overtuigend en uiteindelijk luistert zo een plaat als deze heerlijk weg.
Ik kan deze plaat zeker aanbevelen, alsmede de drie The Web-platen. Zanger en toetsenist zal na deze band bekendheid vergaren met de progressive rockband
Greenslade .