San Holo - bb u ok? (2021)

Electronic
Label: Counter

1. I Am Thinking of You (1:30)
  2. It Hurts! (3:48)
  3. New One (3:39)

met Bipolar Sunshine

4. Bb U Ok? (3:21)
  5. Black and White (4:01)
  6. I Just Wanna Fucking Cry (2:54)

met The Nicholas

7. Heal (↑%) (3:41)
  8. Lonely in LA (2:58)
  9. The Great Clown Pagliacci (1:28)
  10. I Get Lonely Around People, Too (5:37)
  11. Thoughts and Chemicals (4:24)

met American Football

12. My Fault (5:22)
  13. Make This Moment Last (3:15)
  14. Find Your Way (3:44)

met Bipolar Sunshine

15. Do You See Me? (3:26)
  16. Feels Right (4:18)
  17. Ewing Street (2:18)
  18. Wheels Up (3:16)

met Rivers Cuomo of Weezer

19. You’ve Changed, I’ve Changed (5:11)

met Chet Porter

20. One More Day (4:38)

met Mija en Mr. Carmack

De eerste 6 singles zijn beschikbaar op Spotify, daar is mijn eerste beoordeling op gebaseerd. Wordt later wellicht nog aangepast. De eerste nummers zijn veel belovend. Lekkere relaxte muziek met de juiste beats er onder. Ben benieuwd of het album wat meer samenhang heeft als de losse singles. Ik kijk erg uit naar Thoughts and Chemicals wat samen met Americal Football is gemaakt.

Het tweede album van San Holo en voor mij de kennismaking. Sander van Dijck is afkomstig uit Zoetermeer, dat klinkt niet erg sexy, maar dat vind ik dit album eigenlijk best wel.

Bij het label electronic verwacht ik toch iets anders dan wat ik nu hoor op bb u ok? Althans, vooral op de eerste helft, op de tweede helft klinkt het een heel stuk meer elektronisch zoals de verwachting was.

Indie, postrock, folk en electronic: allemaal wonderwel gegoten in kristalheldere popliedjes, want dat zijn het voor mij: kristalheldere popliedjes. Van die liedjes waar je gelijk verliefd op wordt, verrassend, fris en toch herkenbaar.

Alaska in Winter sloeg in het verleden ook al eens een perfecte brug tussen deze genres, ik hoor het nu weer, maar dan anders. Ja, bb u ok? slaat bij mij zeker goed aan.

Is het heel gevaarlijk om de naam Sufjan Stevens te laten vallen? Niet, dat het er op lijkt, maar qua invalshoeken hoor ik wel overeenkomsten.

avatar van coldwarkids
Een nummer samen met American Football? Hoe komt hij daar nu weer bij. Geweldig, deze gozer verrast me volledig.