menu

Pardoner - Came Down Different (2021)

mijn stem
3,81 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Punk
Label: Bar/None

  1. Donna Said (2:48)
  2. I Wanna Get High to the Music (1:12)
  3. Spike (1:22)
  4. Broadway (2:26)
  5. Tranquilizer (2:53)
  6. Lucky Day (3:55)
  7. Totally Evil System (0:38)
  8. Bunny’s Taxi (4:02)
  9. Hammer Factory (2:49)
  10. Totally Evil Powers (1:46)
  11. Came Down Different (3:26)
  12. Fuck You! (3:33)
totale tijdsduur: 30:50
zoeken in:
4,0
Als Sonic Youth and Pavement referenties zijn en er blijkt dan ook nog eens dat ze daar hun compleet eigen ding mee doen op een briljante wijze: wat wil je nog meer....

avatar van Rain King
4,0
leuke verrassing, dit plaatje

avatar van frolunda
4,0
Heerlijke tegendraadse plaat van het kwartet Pardoner, afkomstig uit San Francisco en met Came Down Different toe aan hun derde album. Ben niet bekend met de eerste twee maar hier laat de band in een goed half uur een prima indruk achter.
De sound is erg dynamisch, grijpt onder meer terug op de noise bands uit de tweede helft van de jaren tachtig, kent daarnaast een aanstekelijke rammelpop kant en weet vervolgens weer te verrassen met felle en energieke post punk erupties. Dat levert te samen een bijna eclectisch te noemen geluid op, dat niet alleen veelzijdig is maar ook nog gepaard gaat met een voortreffelijke productie.
Vooral in de songs Donna Said, Bunny’s Taxi, Hammer Factory en Lucky Day pakt dat erg goed uit en die behoren dan ook tot het betere nieuwe alternatieve Rock werk wat me het laatste jaar ter ore is gekomen.
Wel een beetje jammer dat zanger Max Freeland, hoewel best overtuigend, niet echt over een uitzonderlijke stem beschikt. Maar alles overziend weet Pardoner dat vlekje met hun krachtige spel en fantastische sound glorieus weg te poetsen.
Zeer goed album.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:18 uur

geplaatst: vandaag om 22:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.