Antony Kalugin - Stellar Gardener (2021)

Oekraïne
Label: Caerllysi

1. Stellar (20:04)
  2. Gardener (20:53)
  3. Stellar Castle * (3:52)
  4. Stellar Garden * (3:48)
  5. Stellar Age * (3:42)
  6. Stellar Heart * (2:06)
avatar van pachag
Ik vind de muziek die Antony Kalugin maakt altijd wel fijn om naar te luisteren. Als je zijn muziek kent (Karfagen, Sunchild en solo bijvoorbeeld zijn album "Marshmallow Moondust" uit 2020) dan weet je wel wat je kunt verwachten.
Sinds 2016 ("Spektra", Karfagen) probeer ik hem een beetje bij te houden. Zijn stijl is herkenbaar en valt in het Retro Prog genre. Hij is behalve de klassieke Prog Rock grootheden van weleer ook duidelijk geïnspireerd door bands als The Flower Kings. Ook doet het me soms denken aan wat Neal Morse allemaal doet en dus logischerwijs ook Transatlantic.

Het album is volledig instrumentaal en daar moet je wel tegen kunnen. Ik vind het lekker, maar in combinatie met de lange speelduur van de nummers maakt het dat ik dit sinds de release niet vaak heb opgezet, omdat op een gegeven moment je aandacht toch wat verslapt. Ik denk dat zijn muziek gebaat zou zijn met een goede zanger, of misschien een zangeres. Ook zouden sommige muzikale thema's beter tot hun recht komen in compactere songs.