Mike Figgis - Leaving Las Vegas (1995)

Score
Label: A&M

1. Intro Dialogue (0:32)
  2. Sting - Angel Eyes (4:01)
  3. Are You Desirable? (2:42)
  4. Ben and Bill (0:30)
  5. Leaving Las Vegas (3:12)
  6. Sera's Dark Side (1:25)
  7. Mara (4:27)
  8. Burlesque (2:40)
  9. On the Street (0:27)
  10. Bossa Vega (3:14)
  11. Ben Pawns His Rolex / Sera Talks to Her Shrink (0:36)
  12. Sting - My One and Only Love (3:35)
  13. Sera Invites Ben to Stay (0:31)
  14. Don Henley - Come Rain Or Come Shine (3:40)
  15. Ben and Sera - Theme (2:17)
  16. Nicolas Cage - Ridiculous (1:02)
  17. Biker Bar (3:43)
  18. Ben's Hell (1:36)
  19. Sting - It's a Lonesome Old Town (2:36)
  20. Blues for Ben (1:56)
  21. Get Out (1:49)
  22. Reunited (3:28)
  23. Sera Talks to the Cab Driver (0:23)
  24. She Really Loved Him (1:16)
  25. The Palladinos - I Won't Be Going South for a While (4:27)
avatar van Daan
Lukt niet om de artiesten erbij te krijgen bij deze CD, terwijl ze er toch echt wel erbij stonden.

avatar van Jordy
Als je het type filmscore opgeeft gaat het systeem er (misschien onterecht hoor) vanuit dat het 1 artiest is.

Voor soundtracks van diverse artiesten moet het genre "diversen - nieuw" opgegeven worden (of bij de Pulp Fiction OST bv "diversen - oud")

avatar van Daan
Gelukkig is het opgelost

Sting heeft een paar klassiekers opnieuw bezongen, en wat zijn ze beter geworden zeg
Echt melodrama ten top! Past perefect bij de even zo goede film

Nicholas Cage - Ridiculous,zingt hij hier of is het zo'n spoken-word stukje?

Cage zingt hier inderdaad. A cappela, maar in 'dronken toestand',

Moet de film nodig eens kijken.

neo
Mike Figgis is geen kwade als het gaat om regisseren en componeren. Keer op keer, maar steeds nogal met het minimum als het aankomt op instrumentatie. Leaving Las Vegas is ook weer zo makkelijk. En dat is niet slecht, integendeel.Zoals zo vaak creert hij met zijn jazzy aanpak de sfeer van de film. Hij verteld het verhaal van de alcoholist door de score.Maar er is een groots verschil tussen deze en One Night Stand.Dat die score rijker was duidelijk, zelfs Figgis gaf het zonder probleem toe. Morgen zal ik het hoe en wat daar wel in een stukje uitleggen.

avatar van kappeuter
Pardon ? Ik vind de Leaving Las Vegas soundtrack een mooi geheel, wat ik van de One Night Stand soundtrack niet kan zeggen. Ik heb ze beide in huis en vind laatstgenoemde een compilatie die las los zand aan elkaar hangt. Laat er geen misverstanden over bestaan, ik vind de soundtrack van One Night Stand een goede.
Leaving Las Vegas is een veel grauwere film en zo ook de soundtrack. Die heeft mijns inziens meer diepgang dan die van One Night Stand.
De soundtrack weet van Leaving Las Vegas te maken wat hij is. De muziek vult de film perfect aan.
Bij One Night Stand is het anders. Die (goede) soundtrack kan de film niet redden.Ik vind 'm ook niet zo goed bij de film passen.
Wat Mike Figgis en neo er ook van mogen zeggen.

neo
Laat nou net Leaving Las Vegas meer ''compilatie'' zijn (meer songs) of bedoelde je dat niet? En tuurlijk past Leaving Las Vegas perfect in de film, maar is op cd iets minder.One Night vind ik ook perfect in de film passen, maar is als plezier op cd gewoon iets beter.Ik spreek ook van een verschil in instrumentatie, van keyboard naar orkest en koor bij One Night. Overigens hebben we precies de tegenovergestelde waardering bij de 2

neo schreef:

Het woord compilatie is misschien niet zo gelukkig gekozen. Ik bedoel er mee dat One Night Stand een ratjetoe aan stijlen heeft die niet zo bij elkaar aansluiten. Daarom vind ik de soundtrack niet zo'n coherent geheel als die van Leaving Las Vegas.
Dat weerhoudt mij er inderdaad niet van een hoge waardering aan het album te geven.

avatar van Nicolage Rico
Wie weet hoe het liedje heet dat je hoort tijdens de vrijpartij bij het zwembad?

Nicolage Rico schreef:

Come Rain Or Come Shine
met Don Henley

Wat een heerlijk nummer is dat toch. Als ik het hoor, zie ik Nicolas Cage en Elisabeth Shue al voor me...

avatar van Paalhaas
Belachelijk dat Michael McDonalds heerlijke cover van Jackie Wilsons Lonely teardrops hier niet opstaat. Prijsnummer van de film, tot twee maal toe perfect getimed in de film zelf ook trouwens.

avatar van Nicolage Rico
Eens (niet met het gedeelte prijsnummer). Belachelijk en erg vreemd.