Albert Hammond - Songbook 2013 (2013)

Alternatieve titel: Live in Wilhelmshaven

1 stem

Label: Hypertension

1. Everything I Want to Do (3:38)
  2. Down by the River (3:49)
  3. I Don't Wanna Live Without Your Love (4:47)
  4. Rebecca (3:54)
  5. Careless Heart (5:35)
  6. Little Arrows (3:21)
  7. Make Me an Island (1:10)
  8. You're Such a Good Looking Woman (1:29)
  9. Freedom Come, Freedom Go (3:05)
  10. Goodmorning Freedom (3:12)
  11. Gimme Dat Ding (3:01)
  12. Don't Turn Around (3:29)
  13. Give a Little Love (3:22)
  14. Anyone Here in the Audience (2:28)
  15. Praise the Lord and Pass the Soup (3:26)
  16. Smokey Factory Blues (4:14)
  17. I Don't Wanna Die in an Air Disaster (4:15)
  18. The Peacemaker (3:53)
  19. 99 Miles from L.A. (3:42)
  20. I Need to Be in Love (4:27)
  21. To All the Girls I've Loved Before (4:10)
  22. I Don't Wanna Loose You (4:15)
  23. When You Tell Me That You Love Me (2:43)
  24. One Moment in Time (4:05)
  25. Nothing's Gonna Stop Us Now (4:43)
  26. When I Need You (4:41)
  27. The Air That I Breathe (4:42)
  28. I'm a Train (3:43)
  29. The Free Electric Band (3:39)
  30. It Never Rains in Southern California (4:34)
avatar van Brunniepoo
Het is echt bizar hoeveel hits Albert Hammond in zijn carrière geschreven heeft - voor zichzelf en voor anderen - en vooral ook hoe verschillend die allemaal zijn. Tijdens het optreden waar dit een registratie van is, zingt hij ze dan vermoedelijk nog niet eens allemaal. Het enige nadeel is: veel van die nummers hebben anderen echt een stuk beter gezongen. Zijn eigen versie van het door Whitney Houston bekend geworden One Moment in Time vind ik bijvoorbeeld niet om aan te horen. Toch net een iets ander bereik... Bij sommige andere nummers is het arrangement (lees: standaardbegeleidingsband voor een singer-songwriter) ook niet echt afdoende. De melodielijn van Nothing's Gonna Stop Us Now (Starship) blijft wel overeind, maar in deze versie zou het zeker geen hit geworden zijn.

Het optreden is overigens echt wel de moeite waard hoor, Hammond is een amusant verteller, heeft een prima begeleidingsband en zijn eigen nummers blijven prima overeind.