Sunny War - Simple Syrup (2021)

Folk / Roots

4. Kiss a Loser (4:04)
  5. A Love So True (3:34)
  6. Losing Hand (2:19)
  7. Love Is a Pest (3:28)
  8. It's Name Is Fear (3:21)
  9. Deployed and Destroyed (3:21)
  10. Eyes (3:19)
  11. Big Baby (4:18)
avatar van Lura
Met haar vorige albums With the Sun en Shell of a Girl wist Sidney Ward veel indruk op mij te maken. Mijn verwachtingen voor Simple Syrup waren dus torenhoog. Met vlag en wimpel weet ze deze volledig in te lossen, sterker nog, te overtreffen. Hetgeen mij eerlijk gezegd verbaasd heeft, omdat ze naast haar muziek veel tijd spendeerde aan het oprichten van de non-profit organisatie Food Not Bombs. Een instantie van vrijwilligers die voedsel distribueren onder de daklozen van Los Angeles. Het album heeft een relaxte vibe, de synergie tussen de muzikanten is groot. De onderwerpen zijn divers. Like Nina gaat over belangrijke zwarte vrouwen in de kunst, waaronder Nina Simone. Of bijvoorbeeld het aangrijpende Deployed and Destroyed wat gaat over een vriend, die een posttraumatische stressstoornis overhield aan de oorlog in Irak en nu dakloos is. Ook spaart ze zichzelf niet, in Kiss a Loser houdt zichzelf keihard een spiegel voor over het feit dat ze regelmatig over de schreef gaat in haar drankgebruik in relaties. Simple Syrup laat een muzikante horen die steeds zelfbewuster wordt, zowel in het dagelijkse leven, maar ook als artieste. Zonder meer een van de belangrijkste artiesten van haar generatie.

Spring is coming soon... naar dit album en die van Ina Forsman kijk ik reikhalzend uit.

avatar van erwinz
volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Sunny War - Simple Syrup - dekrentenuitdepop.blogspot.com

De Amerikaanse muzikante Sunny War wist me twee keer net niet te overtuigen, maar met het prachtig klinkende en met prima songs gevulde Simple Syrup zet ze een aantal flinke stappen

Dat Sunny War viel te bieden heeft wist ik al, maar wat mij betreft kwam het er tot dusver nog niet helemaal uit. Het is veranderd op het deze week verschenen Simple Syrup dat in vocaal, muzikaal en compositorisch opzicht beter is dan zijn twee voorgangers. De muzikante uit Los Angeles verleidt met een prachtig klinkend album vol invloeden, met een prima stem, met uitstekende songs en met teksten die ergens over gaan. Ik heb nog even afgewacht of het album aan kracht zou verliezen bij herhaalde beluistering, maar ook dat is niet het geval. Wat mij betreft met afstand het beste album van Sunny War tot dusver.