Greenleaf - Echoes from a Mass (2021)

Zweden
Label: Napalm

1. Tides (4:41)
  2. Good God I Better Run Away (4:39)
  3. Needle in My Eye (5:01)
  4. Love Undone (3:28)
  5. Bury Me My Son (5:51)
  6. A Hand of Might (3:38)
  7. March on Higher Grounds (3:55)
  8. Hang On (3:38)
  9. On Wings of Gold (6:28)
  10. What Have We Become (4:52)
avatar van repelstefan
Keek toevallig vorige week of er niet een nieuwe Graveyard aan kwam, maar dit is natuurlijk ook gewenst!

avatar van trebremmit
Tof album weer, Dozer is nooit ver weg en helaas maken ze met die band geen nieuwe albums meer, maar gelukkig is Greenleaf ook erg goed.

avatar van dislexie
Greenleaf albums zijn net als een patatje oorlog:
Als je besteld weet je altijd wat je kan verwachten,het is niet bijzonder of vernieuwend.
De indivuele ingredienten zijn niet uniek, Maar op zijn tijd toch weer verrot lekker

Mssr Renard
Die nieuwe zanger is wel een beetje op het randje soms. Soms neigt hij nogal naar die zeurderige alt-rock-zang, waar ik niet zo van houd. Maar het blijft genieten deze band. Met name de song-opbouw, de dynamiek en de spanning die de band zo goed in songs kan gieten.

Op dit moment is alleen gitarist Tommi Holappa nog maar over van de oorspronkelijk bezetting, maar Greenleaf blijft onmiskenbaar Greenleaf. Ze zijn ook (zoals altijd) niet in één genre te vatten. De alt-rock-invloeden en progrock-invloeden nemen per plaat toe, zodat de band eigenlijk niet meer een stonerrock-band is, zoals ze begonnen, maar ik vind dat wel tof, dat een band blijft verrassen.