Elvin Bishop - Let It Flow (1974)

Label: Capricorn

1. Sunshine Special (3:46)
  2. Ground Hog (3:38)
  3. Honey Baby (3:21)
  4. Stealin' Watermelons (4:04)
  5. Travelin' Shoes (7:17)
  6. Let It Flow (3:52)
  7. Hey Goodlookin' (3:45)
  8. Fishin' (4:33)
  9. Can't Go Back (3:30)
  10. I Can't Hold Myself in Line (2:40)
  11. Bourbon Street (2:16)
EVANSHEWSON
Mooie hoes, kent iemand deze plaat verder ????

avatar van jorro
Op de vraag of iemand deze plaat kent (zie berichtje hierboven van 12 jaar geleden!) heb ik voor mezelf inmiddels wel een antwoord....deze plaat is verder niet veel bijzonders. Kwam ook deze tegen in een jaarlijstje (OOR 1974). Staat daarin gedeeld op de laatste (55e) plaats. Ik vind het al bijzonder dat dit album deze lijst heeft gehaald.
Countryrock van matige kwaliteit.
2,5 *

Mssr Renard
Laat je niet afschrikken mensen. Dit is geen countryrock, en ook niet van matige kwaliteit.

Dit noemen we southern rock. Verschenen op hét southern rock label en met samenwerking van Dickey Betts, Charlie Daniels, Johnny Sandlin, Paul Hornsby, Toy Caldwell en countryfiddle-legende Vassar Clements speelt zelfs mee. Eigenlijk zo'n beetje iedereen uit de scene dus.

Elvin brengt hier een vrolijke southern rockplaat met elementen uit de blues, rock, funk, r&b, wat wel wat doet denken aan labelgenoten Wet Willie en heerlijk vrolijk en aanstekelijk klinkt. Goed gitaarwerk maar Elvin vind ik dan weer niet 's-werelds meest begaafde zanger. Een meer dan prima plaat uit de Capricorn-stal.

avatar van Larzz
Heb hem vandaag op LP gescoort. Helemaal met je eens. Topplaat.

avatar van Larzz
Travelin' Shoes blijft een gewèldig nummer.

Mssr Renard
Ik ben eigenlijk tegen sportvissen, maar ik vind dit soort hoezen wel altijd iets rustgevends hebben. The simple life, wat we in Nederland eigenlijk helemaal niet kennen. Misschien dat Southern Rock mij daarom zo goed ligt.

avatar van Larzz
Haha. Snap het. Bij ons in Twente kan het nog wel: the simple life. Daarom zijn hier ook veel southern rock fans.