Charlie Marie - Ramble On (2021)

Country
Label: Soundly

1. Soul Train (3:56)
  2. Tequila & Lime (3:07)
  3. El Paso (3:19)
  4. Lauren (3:50)
  5. Bad Seed (3:21)
  6. 40 Miles from Memphis (4:08)
  7. Daddy (2:39)
  8. Heard It Through the Red Wine (3:47)
  9. Tough Kitty (3:03)
  10. Cowboys & Indians (3:06)
  11. Ramble on Man (3:21)
  12. Kiss My Boots (3:34)
avatar van musicfriek
Dit wordt er eentje om naar uit te kijken, lichtelijk hyped hier

Heard It Through the Red Wine - YouTube

avatar van erwinz
Volledige recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Charlie Marie - Ramble On - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Charlie Marie levert met Ramble On een geweldig countryalbum af, dat herinnert aan de country uit de jaren 70, maar dat ook absoluut eigentijds klinkt en uit de speakers knalt

Charlie Marie is een singer-songwriter uit Nashville, Tennessee (en oorspronkelijk uit Providence, Rhode Island), die deze week haar debuutalbum heeft uitgebracht, maar klinkt of ze al decennia meedraait in de country scene. Ramble On laat zich voor de afwisseling eens niet inspireren door de hitgevoelige countrypop van het moment, maar maakt de country zoals die enkele decennia geleden werd gemaakt, maar dan wel met een hedendaagse dosis bravoure. De band speelt de pannen van het dak, de songs verleiden stuk voor stuk meedogenloos, de teksten zitten vol humor en dubbele bodems en Charlie Marie zingt ook nog eens de sterren van de hemel met haar doorleefde strot. De country heeft er een nieuwe held bij.

avatar van jerome988
Heel fijn dit! Vol stemgeluid, sterke begeleiding en warme productie.

avatar van jerome988
Juul1998B De nieuwe Kacey?

avatar van Juul1998B
jerome988 schreef:
Juul1998B De nieuwe Kacey?

Heb net even heard it through the red wine en el paso geluisterd! Klinkt echt als traditionele country, deze nummers hadden ook zo 30 jaar geleden gemaakt kunnen worden! Zeer nice, binnenkort ff het hele album luisteren!
Dank voor de tip!
Nu we toch country albums aan elkaar tippen, kan ik jou doorverwijzen naar Turnpike Troubadours - Diamonds & Gasoline (2010) - MusicMeter.nl
Uitmuntende melodieuze country (red dirt) rock